Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video)


Το δεκακύλινδρο Lexus LFA περνά από τη δοκιμασία του δυναμόμετρου υπενθυμίζοντας σε όλους πώς πρέπει να ακούγεται ένα sportscar που σέβεται τον εαυτό του.

  • 12/4/2020

Στην εποχή του εξηλεκτρισμού ακόμα και τα supercars έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πατροπαράδοτη συνταγή των πολλών, «ατμοσφαιρικών» κυβικών υιοθετώντας υπό την αναγκαιότητα του περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων υβριδικές λύσεις.

Η επανεμφάνιση, λοιπόν, ενός ούτως ή άλλως σπάνιου Lexus LFA –μόλις 500 αντίτυπα παράχθηκαν- οκτώ χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του αποκτά τη σήμερον ημέρα μια διαφορετική αξία.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται την έκδοση που εξοπλίζεται με το “Nurburgring Package”, η οποία βάλθηκε να αναμετρηθεί με το δυναμόμετρο χαρίζοντας σε ολόκληρο τον αυτοκινητικό πλανήτη το ανεπανάληπτο κρεσέντο του V10 κινητήρα των 4,8 λίτρων.

Για την ιστορία και μόνο, ο εν λόγω κινητήρας εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Yamaha αποδίδοντας έως και 571 ίππους λίγο κάτω από τις 9.000 σ.α.λ., με τον κόφτη να επενεργεί ακόμα ψηλότερα -στις 9.500 σ.α.λ.- επιτρέποντας στο δεκακύλινδρο αριστούργημα να ξεδιπλώσει πλήρως τις ικανότητές του. Η συνέχεια στο video που ακολουθεί, το οποίο για ευνόητους λόγους απαιτεί… ήχο.