Το Jeep Grand Cherokee για την Ευρώπη θα είναι και υβριδικό


Η Jeep θα λανσάρει προς τα τέλη του έτους το νέο Grand Cherokee που θα έχει και μια plug-in υβριδική έκδοση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/1/2021

Το νέο Grand Cherokee L έχει ήδη παρουσιαστεί για την αμερικανική αγορά με τους μεγάλους κινητήρες, τους V6 3.6 και V8 5.7 με ισχύ 290 και 357 ίππους, αντίστοιχα. Στο τέλος του έτους στην Ευρώπη δεν θα κυκλοφορήσει το επταθέσιο L, αλλά μια πενταθέσια έκδοση, ενώ αμφίβολες θα είναι και οι μεγάλες εκδόσεις κυβισμού ώστε να μην εκτοξευθεί ο μέσος όρος CO2 της εταιρίας.

Έτσι, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (τόσο σε επίπεδο λιανικής, όσο και για εταιρική χρήση) θα έχει η plug-in υβριδική έκδοση του νέου Grand Cherokee που έχει ήδη επιβεβαιωθεί και που θα έχει περίπου 50 km δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης. Αυτό που δεν έχει ανακοινώσει η εταιρία είναι με ποια διάταξη θα είναι.

Η λογική πάντως λέει πως αυτή δεν θα είναι η μικρότερη με τον turbo 1.300άρη που συναντάμε στα Renegade 4xe και Compass 4xe. Και ένας πολύ σημαντικός λόγος είναι και της «καλωδιακής» τετρακίνησης. Έτσι, αυτή που θα κινεί το νέο Grand Cherokee 4xe θα προέρχεται από το Wrangle 4xe και θα βασίζεται στη δύναμη ενός δίλιτρου turbo με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυασμένη ισχύς στους 380 ίππους.

Επίσης, αυτό το σύστημα έχει και πιο heavy-duty τετρακίνηση με άξονα μετάδοσης, transfer case και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Σχετικά με τις diesel εκδόσεις κάποιες ιστοσελίδες από την Αυστραλία αναφέρουν πως καταργούνται επικαλούμενες δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της Jeep για την παγκόσμια αγορά, Christian Meunier.