To Jeep Grand Cherokee περνά στην επόμενη φάση


Ένα από τα πιο εμβληματικά και δημοφιλέστερα SUV της αμερικανικής αγοράς ανανεώθηκε και συνεχίζει ακάθεκτο με την ονομασία Grand Cherokee L.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: JEEP
  • 7/1/2021

Η εποχή που το Grand Cherokee προκαλούσε δέος στο πέρασμα του μπορεί να μην είναι η ίδια στα μέρη μας, αλλά στην βορειοαμερικανική αγορά παραμένει μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Τώρα, η Jeep, έστω και με αρκετούς μήνες καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, έρχεται να παρουσιάσει το νέο μοντέλο που ονομάζεται Grand Cherokee L και συνεχίζει με την επταθέσια διαρρύθμιση της καμπίνας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η σχεδίαση του αμαξώματος διαφοροποιείται σε μερικά σημεία από εκείνη του απλού Grand Cherokee και έχει αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Grand Wagoneer με τα οριζόντια φώτα και την γρίλια με τα επτά στοιχεία. Το μεταξόνιο φτάνει τα 3.090 mm με το συνολικό μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 5,2 m και να μιλάμε για ένα πραγματικά μεγάλο SUV.

Στο εσωτερικό του Grand Cherokee L υπάρχει ένα νέο ταμπλό που φιλοξενεί μια οθόνη αφής 8,4’’ (προαιρετικά υπάρχει και μεγαλύτερη 10,1’’) με πλήρη συνδεσιμότητα και την τελευταία έκδοση Uconnect 5. Στάνταρ είναι ο ψηφιακός πίνακας των 10,3’ προσφέροντας πληθώρα πληροφοριών και δεδομένων. Φυσικά ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και οι χώροι μεγάλοι και άνετοι για έως επτά άτομα.

Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο δυνατοί κινητήρες της Jeep που αψηφούν το downsizing. O ένας είναι ο V6 Pentastar των 3,6 lt με 294 ίππους και ο μεγαλύτερος V8 Hemi των 5,7 lt με ισχύ 362 ίππων. Στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο με τις οκτώ σχέσεις, ενώ η τετρακίνηση είναι προαιρετική αφού στις βασικές εκδόσεις η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει στα off-road πακέτα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αερανάρτηση και διαφορετικές αποστάσεις από το έδαφος.