Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk έφτασε τα 280 km/h στον πάγο


Το κορυφαίο Grand Cherokee ανακηρύχθηκε στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη το πιο γρήγορο SUV στον πάγο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/5/2019

Κάθε χρόνο στη Σιβηρία διοργανώνεται το Baikal Ice Motor Sports Festival, με επίκεντρο όπως θα καταλάβατε τη λίμνη Βαϊκάλη, η οποία είναι η πιο βαθιά στον κόσμο, αυτή με την μεγαλύτερη ποσότητα γλυκού νερού παγκοσμίως και που την κρύα εποχή του έτους καλύπτεται από ένα στρώμα πάγου.

Τόσο χοντρό που μπορεί να αντέξει πολλά αυτοκίνητα και φιλοθεάμων κοινό, ενώ αυτό το παχύ στρώμα πάγου εκμεταλλεύτηκε η Jeep προκειμένου το κορυφαίο Grand Cherokee, το Trackhaw, να πετύχει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας για SUV σε παγωμένη επιφάνεια.

Για να πετύχει το ρεκόρ αφαιρέθηκαν όλα όσα δεν χρησίμευσαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Από το πίσω κάθισμα μέχρι κάποιες επενδύσεις ενώ στο ρεζερβουάρ υπήρχε τόσο καύσιμο ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθεια. Η οποία φυσικά βασίστηκε στο πολύ καλό σύστημα τετρακίνησης της Jeep καθώς και στο μεγάλο V8 των 6.200 cc και των 717 PS, που βεβαίως και δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιταχύνει δυναμικά το βάρους 2.433 kg Grand Cherokee.

Το οποίο βγήκε από το πρώτο χιλιόμετρα με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 257 km/h, ενώ με τη βοήθεια GPS καταγράφηκε μέγιστη ταχύτητα 280 km/h. Και από τη στιγμή που το ρεκόρ επιτεύχθηκε με βάση τους κανόνες της FIΑ και επιβεβαιώθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (RAF) το Jeep Grand Cherokee Trackhaw είναι το πιο γρήγορο SUV στον πάγο.