Το καινούργιο Nissan Juke ίσως να είναι και ηλεκτρικό!


ΤΟ JUKE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ NISSAN ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/2/2019

Μετά από μια 10ετία η Nissan θα προχωρήσει φέτος στην αντικατάσταση του Juke, του πιο μικρού SUV της που είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του και εξακολουθεί ακόμα να είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και η καινούργια γενιά του θα ποντάρει στην ιδιαιτερότητα της εμφάνισης που δημιουργεί και έναν έντονο χαρακτήρα.

Και νεανικό στυλ, που σε αυτήν την κατηγορία είναι και ένα από τα ζητούμενα. Το τελευταίο θα αποτυπώνεται και από τις μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσής του, ενώ συνολικά η πρόθεση της Nissan είναι να αναβαθμίσει τόσο ποιοτικά όσο και αισθητικά το εσωτερικό του.

Η βάση του νέου Juke θα είναι λογικά και αναμενόμενα το πλαίσιο CMF-B που χρησιμοποιείται ήδη στο Micra της ίδιας της Nissan όσο και στο Renault Clio που μόλις έκανε το διαδικτυακό του ντεμπούτο. Πέρα από το ότι διαθέτει καλύτερα χαρακτηριστικά από το υπάρχον πλαίσιο το σημαντικό είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει υβριδικά και πιθανότατα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Έτσι το πιο πιθανό είναι πως θα δούμε σχετικά άμεσα ένα plug-in υβριδικό Juke, ενώ μάλλον θα ακολουθήσει αργότερα και μια ηλεκτρική έκδοσή του. Οι συμβατικοί κινητήρες του θα είναι σίγουρα ο νέος τρικύλινδρος των 1.000 cc που παρουσιάστηκε στο Micra και ο νέος diesel 1.5 dCi, ενώ εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιηθεί και ο νέος τετρακύλινδρος των 1,33 lt του Qashqai.