Το καλοκαίρι η τελευταία Lotus με κινητήρα εσωτερικής καύσης


Ακόμα και ιστορικές μάρκες με μεγάλη παράδοση στα σπορ μοντέλα και τους αγώνες ενδίδουν στην ηλεκτροκίνηση. Και η Lotus είναι μια ακόμα που θα αλλάξει σύντομα ρότα.

  • 23/1/2021

Για την Lotus η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι που έχει μπει στο λεξιλόγιό της τα τελευταία χρόνια, με την Evija αλλά και το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV, να δίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής μιας νέας εποχής για την ιστορική βρετανική μάρκα. Και όπως ανακοινώθηκε, η τελευταία Lotus με θερμικό κινητήρα θα κάνει την εμφάνισή της μέσα στο καλοκαίρι, και από εκεί και μετά όλα τα μοντέλα της θα είναι ηλεκτρικά.

Το αυτοκίνητο αυτό θα αντικαταστήσει τις Elise, Exige και Evora μαζί,, και προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας Phil Popham, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έχει μία ευρεία γκάμα εκδόσεων σε διάφορες τιμές, με την τιμή της βασικής έκδοσης να ξεκινά λίγο πάνω από τα 61.000 ευρώ.

Mε βάση με τις δηλώσεις του Popham το αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά μέσα στο 2022 και θα δώσει σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της Lotus, και θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα η οποία θα είναι πιο άνετη και πιο φιλική στην καθημερινή χρήση.

Πληροφορίες θέλουν την Lotus να έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Alpine. Η νέα A110 θα παρουσιαστεί μέχρι το 2025 και προφανώς η συνεργασία των δύο μικρών εταιριών προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στην μείωση του κόστους εξέλιξης, καθώς τα περιθώρια κερδών και οι μικρές πωλήσεις σ' αυτή την κατηγορία των μικρών σπορ μοντέλων, απαιτούν συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.