Το καθένα από αυτά τα ρολόγια κοστίζει όσο μία Ferrari!


Φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό ρολόι χειρός αλλά για ένα masterpiece τεχνολογίας τουρμπιγιόν που υπογράφει η Bugatti.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: JACOB & Co
  • 23/12/2020

Υπάρχει ένας άλλος κόσμος, αυτός των hyper και των αντικειμένων που μπορούν ελάχιστοι να έχουν πρόσβαση, να αποκτήσουν και να απολαμβάνουν. Τι γίνεται όμως όταν μια κατασκευάστρια του πιο διάσημου hypercar συναντά έναν κορυφαίο ωρολογοποιό από την Ελβετία;

Το Jacob & Co x Bugatti Chiron Tourbillon έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Bugatti προχωρά σε κάποια σχετική συνεργασία. Αλλά αυτή τη φορά, με αυτό τ καταπληκτικό τουρμπιγιόν που περιέχει μια αναπαράσταση του W16 κινητήρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Μέσα σε αυτή την πανάκριβη κάσα διαστάσεων 54x44x20 mm υπάρχει ένας μαγικός μηχανισμός από εξωτικά υλικά, από γρανάζια, αμορτισεράκια… μέχρι και «στροφαλοφόρο» που κινεί «πιστόνια»! Ο όλος μηχανισμός αποτελείται από 578 μικρό-εξαρτήματα με την αυτονομία του να αρκεί για 60 ώρες.

Η είδηση αφορά στο γεγονός πως η Jacob & Co αποφάσισε να κατασκευάσει τέσσερις ακόμη σπέσιαλ εκδοχές του Chiron Tourbillion. Κάθε μια διαφοροποιείται τόσο από το χρώμα, όσο και από τα υλικά περιλαμβάνοντας ζαφειρένιο κρύσταλλο, χρυσό 18 καρατίων, πολύ τιτάνιο, λευκά ή μαύρα διαμάντια 20 καρατίων, κάσα από λευκόχρυσο, κορόνες από ζαφείρι κ.α.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του ρολογιού, μπορεί κανείς να υποθέσει πως αυτή θα κινείται στα επίπεδα της στρατόσφαιρας και πέρα την λογική ενός κοινού θνητού. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το «απλό»  Chiron Tourbillon που έχει κατασκευαστεί σε 250 κομμάτια τιμάται γύρω στις 230.000 ευρώ!