Το κεντρομήχανο sportscar της Skoda που καίει καρδιές


Βελτιωτικός οίκος μετατρέπει μια ταπεινή Skoda Octavia σε ένα κεντρομήχανο sportscar, αποκαλύπτοντας μια άγνωστη πτυχή της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • 28/3/2021

Τα όσα έχει πετύχει η Skoda τα τελευταία τριάντα χρόνια, από την ημέρα δηλαδή που βρέθηκε στην «αγκαλιά» του VW Group, συνιστούν ένα μικρό θαύμα.

Ένα θαύμα που μεταμόρφωσε το ασχημόπαπο από την Τσεχία σε έναν κύκνο ικανό να πρωταγωνιστήσει σε όποιο τερέν κι αν αγωνιστεί.

Αν λείπει κάτι από την γκάμα της Skoda τα τελευταία… πολλά χρόνια είναι ένα αυθεντικό sportscar. Όχι μια έκδοση υψηλών επιδόσεων ενός μοντέλου που στην… πραγματική του ζωή βγάζει μεροκάματο, αλλά μια κατασκευή με την αρχιτεκτονική και τις ιδιαιτερότητες ενός αυθεντικού sportscar.

To όραμα της κατασκευής ενός τέτοιου αυτοκινήτου υλοποιήθηκε, όχι από την ίδια τη Skoda αλλά από έναν άσημο σχεδιαστή, ο οποίος με αφετηρία μια ταπεινή Octavia δημιούργησε ένα κεντρομήχανο coupe που καίε καρδιές.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και ενδεικτικό των δυνατοτήτων ενός κατασκευαστή που έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν, από το οποίο βέβαια δεν έλειπαν αντίστοιχους ύφους… παραγωγές.

Οι δημιουργοί του εντυπωσιακού project δεν έχουν δώσει στης δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τις τεχνικές προδιαγραφές του κεντρομήχανου sportscar, ωστόσο, ακούγοντας τον ήχο του κινητήρα και βλέποντας τις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το σύστημα πέδησης, οι αδερφοί Prokop έχουν φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια.

Αυτό που απομένει, λοιπόν, είναι το παράδειγμα των αδερφών Prokop να βρει μιμητές στο εσωτερικό της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας ώστε ανάλογες προτάσεις να βρουν τον δρόμο για τη γραμμή παραγωγής.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.