COTY: To KIA EV6 “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022"


Οι δημοσιογράφοι-μέλη της επιτροπής «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» («Car of the Year») ανέδειξαν το αμιγώς ηλεκτρικό KIA EV6 ως το καλύτερο νέο αυτοκίνητο για το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/2/2022

Το KIA EV6 είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2022. Το καινούργιο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της κορεατικής εταιρείας απέσπασε συνολικά 279 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το επίσης αμιγώς ηλεκτρικό Renault Mégane E-Tech Electric, με 265 βαθμούς, και στην τρίτη θέση το (ομοίως ηλεκτρικό) Hyundai Ioniq 5, με 261 βαθμούς.

Βλέπουμε ότι οι ψήφοι των συνολικά 59 δημοσιογράφων του αυτοκινητικού Τύπου που συντελούν την επιτροπή του «COTY» προέκριναν τα νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας, σύννομοι με το γενικότερο κλίμα της εποχής μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 12 από αυτούς έδωσαν τις περισσότερους ψήφους τους στο KIA EV6, ενώ στο Renault Mégane E-Tech Electric το ίδιο έκαναν οι 15 εξ’ αυτών.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη το νέο Peugeot 308, ο μόνος φιναλίστ της τελικής υποψήφιας επτάδας μόνο με θερμικό κινητήρα ή εξηλεκτρισμένο (προς το παρόν, φυσικά). Το γαλλικό μοντέλο απέσπασε 191 βαθμούς, συνολικά. Στην πέμπτη ήταν το Skoda Enyaq iV με 185 βαθμούς, στην έκτη το Ford Mustang Mach-E με 150 βαθμούς και στην έβδομη θέση το Cupra Born με 144 βαθμούς.