Το Kia Stinger μπορεί και να μην έχει δεύτερη γενιά


Μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον σχήμα και πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά αυτά δυστυχώς δεν έχουν αντίκτυπο στις πωλήσεις του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2020

Το Stinger όταν παρουσιάστηκε από την Kia το 2017 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν τελείως διαφορετικό αισθητικά σε σχέση με τα μοντέλα που διέθετε μέχρι τότε στη γκάμα της η Κορεάτικη μάρκα. Παράλληλα είχε να επιδείξει και ενδιαφέροντα δυναμική χαρακτηριστικά, ενώ ήταν σαφές πως ο ρόλος του ήταν αυτός της «βιτρίνας» για τις δυνατότητες της Κia.

Ένας ρόλος για τον οποίο διαθέτει όλα τα προσόντα, εκτός… Εκτός από τις πωλήσεις, καθώς το 2019 μειώθηκαν κατά 18% σε σχέση με το 2019, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας Gregory Guillaume να πει πως «το Stinger δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο περιμέναμε». Και να προσθέσει αφενός πως πρέπει να είναι οικονομικά επιτυχημένο και πως η εταιρεία πρέπει να έχει υπομονή.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις μειώθηκαν εκ νέου κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Το Μάρτιο μόνο η πτώση ήταν της τάξης του 40% και φυσικά και υπάρχει και για το Stinger η πολύ σοβαρή δικαιολογία της πανδημίας του κορονοϊού.

Η οποία πιέζει ήδη και θα πιέσει ακόμα πιο πολύ τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που δεν θα έχουν περιθώρια να έχουν στη γκάμα τους ζημιογόνα μοντέλα. Αυτό φυσικά καθιστά ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον του Stinger. To οποίο πάντως θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον σημαντικά ανανεωμένο και με αναβαθμισμένο το bi-turbo V6 του των 3,3 lt.