Το κλειδί της Koenigsegg Jesko είναι ένα high tech έργο τέχνης (video)


Στην Koenigsegg πιστεύουν πως το κλειδί πρέπει να είναι ανάλογο του αυτοκινήτου και μάλιστα σε όλους τους τομείς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/3/2019

Όπως κάθε μοντέλο της Koenigsegg έτσι και η Jesko έχει ένα ιδιαίτερο κλειδί που θυμίζει έργο τέχνης. Ταυτόχρονα όμως δεν είναι μόνο για να το βγάζει κανείς από την τσέπη και να εντυπωσιάζει. Είναι απόλυτα λειτουργικό και θα λέγαμε και high tech.

Και αυτό γιατί πατώντας τα κατάλληλα μπουτόν μπορεί κανείς να ανοίξει από μακριά όχι μόνο τις πόρτες αλλά και το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ μπροστά αλλά και αυτό του κινητήρα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται το keyless entry, ενώ δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος πρόκλησης ζημιάς στην ακριβή βαφή. Ούτε καν στις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και σταματούν σε κατακόρυφη θέση, καθώς υπάρχουν ειδική αισθητήρες που δεν θα επιτρέψουν το άνοιγμά τους αν υπάρχει κίνδυνος να βρουν κάπου.

Παράλληλα υπάρχει και ένα κουμπί που πατώντας το ανοίγουν ταυτόχρονα όλα τα κινητά μέρη του αυτοκινήτου. Ο λόγος που μπορούμε να φανταστούμε προκειμένου να πατήσει κανείς αυτό του κουμπί δεν είναι άλλος από την επίδειξη στους τριγύρω.

Οι οποίοι θα έχουν «κολλήσει» με την εντυπωσιακή εμφάνιση του τελευταίου μοντέλου της Koenigsegg που αποδίδει μέχρι και 1.600 PS από τον V8 των 5.000 cc με τα διπλά turbo. Η απόδοση αυτή επιτυγχάνεται με καύσιμο Ε85 (περιέχει 85% αιθανόλη, δηλαδή οινόπνευμα), ενώ με χρήση αμόλυβδης 95 οκτανίων η απόδοση μειώνεται στα 1.280 PS.