To Koenigsegg Agera RS Gryphon ανακατασκευάστηκε μετά από δύο τρακαρίσματα


Στην Koenigsegg έχουν αποδείξει ότι ακολουθούν τη λογική του μη πετάξεις τίποτα και η περίπτωση του Gryphon είναι χαρακτηριστική.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2019

To Gryphon είναι ένα ειδικό Koenigsegg Agera RS που το είχε παραγγείλει ο Αμερικανός συλλέκτης Manny Khoshbin -πρόκειται για δισεκατομμυριούχο που έκανε την περιουσία του με το real estate- και παρουσιάστηκε επίσημα το 2017 στην έκθεση της Γενεύης.

Ο Khosmin δεν το παρέλαβε, μιας και μετά την έκθεση στην ελβετική μεγαλούπολη και κατά τη διάρκεια δοκιμών στα πλαίσια της διαδικασίας παράδοσής του τράκαρε- συγκεκριμένα στις 11 Μαϊου του 2017. Η σουηδική εταιρεία, κατόπιν συνεννόησης με τον Khosmin του έδωσε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Phoenix και αποφάσισε να κρατήσει ή ίδια το Gryphon σαν «μουλάρι» δοκιμών.

Ο Μάιος δεν αποδείχθηκε τυχερός μήνας για το Gryphon, μιας και τον Μάιο του 2018, ένα χρόνο σχεδόν από το πρώτο ατύχημα, τράκαρε πάλι, στο Trollhattan της Σουηδίας παθαίνοντας για δεύτερη φορά σοβαρές ζημιές.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες του Agera RS Gryphon επισκευασμένο να κινείται στους δρόμους γύρω από την έδρα της Koenigsegg στη σουηδική πόλη Angelhom. Η εικόνα του είναι σχεδόν ίδια με την αρχική, με μόνη διαφορά το ότι τα χρυσά στοιχεία που υπήρχαν είναι καλυμμένα με ταινία.

Μάλλον εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του αυτοκινήτου test και ίσως δοκιμάζονται σε αυτό κάποια στοιχεία του συστήματος πρόωσης του Jesko, που λέγεται πως είναι ικανό να ξεπεράσει τα 300 mph (482 km/h). Η άλλη εκδοχή είναι η σουηδική εταιρεία να ψάχνει νέο αγοραστή.