Το Lucid Gravity είναι το ηλεκτροκίνητο SUV του μέλλοντος


Μετά  και την επίσημη πρεμιέρα του Lucid Air, η καλιφορνέζικη  φίρμα προαναγγέλλει την  παραγωγή  ενός ηλεκτροκίνητου SUV που θα δανείζεται την πλατφόρμα του… αέρινου sedan.

  • 10/9/2020

Το Lucid Air αποτελεί γεγονός! Η Tesla και ειδικότερα το Model S απέκτησε και επισήμως ένα αυτοκίνητο ικανό να το κοιτάξει στα μάτια, όμως η μεγάλη είδηση της ημέρας δεν ήταν η αποκάλυψη του αέρινου sedan της άσημης καλιφορνέζικης φίρμας αλλά η πρόθεσή της να περάσει σύντομα στη γραμμή  παραγωγής και ένα ανάλογο προδιαγραφών SUV.

Το Gravity, όπως  θα ονομάζεται, θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Air, γεγονός που σημαίνει ότι  θα επιχειρήσει να συνδυάσει τις εκρηκτικές επιδόσεις με τα εντυπωσιακά επίπεδα αυτονομίας.

Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διαφέρουν σημαντικά από το Air. 

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι το Gravity θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες η συνδυαστική απόδοση των οποίων θα υπερβαίνει τους 1.080 ίππους, την ίδια στιγμή που  οι μπαταρίες ενεργειακή χωρητικότητας 113 kwh θα χαρίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων.

Άλλωστε από το φουτουριστικό σεντάν μοιάζει να είναι εμπνευσμένη  και η σχεδίαση του αυτοκινήτου, η οποία δεν παραλείπει να δηλώσει από την πρώτη στιγμή τον περιπετειώδη χαρακτήρα της.

Η  παραγωγή του αυτοκινήτου, πάντως, δεν αναμένεται  να ξεκινήσει πριν το 2022 καθώς αυτή την περίοδο προτεραιότητα της Lucid είναι το επιτυχημένο  λανσάρισμα του πολλά υποσχόμενου Air.