Το Lykan HyperSport ανέλαβε… άμεση δράση! (video)


Καιρό, τώρα, η αστυνομία του Abu Dhabi έχει περάσει σε μία άτυπη κόντρα με την περιβόητη του Ντουμπάι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2019

To στοιχείο που συνδέει τις δύο υπηρεσίες μεταξύ τους είναι η ένταξη πανάκριβων και εξωτικών αυτοκινήτων. Τα πρωτεία έχει η αστυνομία του Ντουμπάι που τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει ταχύτατα τετράτροχα, από ένα ταπεινό BMW i8 μέχρι μία Bugatti Veyron. Συν διάφορα άλλα, όπως τα McLaren MP4-12C, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Audi R8, Ferrari FF, Mercedes-Benz SLS, Bentley Continental, Nissan GT-R, Ford Mustang κ.α.

Πάντως και η αστυνομία του Abu Dhabi δεν πάει πίσω αφού έχει διάφορα τρελά περιπολικά όπως μερικές McLaren, κάτι Lamborghini, ένα Nissan GT-R και ποιος ξέρει τι άλλο. Το πιο πρόσφατο είναι και το πιο κραυγαλέο και το πιο εθνικιστικό μιας και η W Motors είναι μία εταιρία από την Μέση Ανατολή και αυτή που κατασκεύασε το Lykan Hypersport των μόλις 7 μονάδων.

Υπενθυμίζεται πως την κίνησή του αναλαμβάνει τρίλιτρος twin-turbo μπόξερ των 2,7 lt που αποδίδει 740 PS με τα πρώτα 100 km/h να πετυχαίνονται σε μόλις 2,8 sec και η τελική να φτάνει στα 395 km/h. Η W Motors έχει κατασκευάσει και το Fenyr Supersport των 100 μονάδων με μοτέρ 3,8 lt και 800 PS.