To Mazda CX-5 έχει βάλει ρότα για την premium κατηγορία


Οι Ιάπωνες θα αναβαθμίσουν το μεσαίο SUV τους με τη χρήση του νέου τους πλαισίου και των καινούργιων εξακύλινδρων κινητήρων τους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MAZDA
  • 2/12/2020

Με την επόμενη γενιά του CX-5 η Mazda θέλει να δηλώσει συμμετοχή στην premium κατηγορίας των μεσαίων SUV και να ανταγωνιστεί άμεσα μοντέλα σαν τo Αudi Q5, την ΒMW X3 και τη Mercedes GLC. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν ριζικές αλλαγές στη σχεδίασή τους. Έτσι λοιπόν η νέα του γενιά θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο, σχεδιασμένο για κίνηση στους πίσω τροχούς, της Mazda, που θα χρησιμοποιείται και στο καινούργιο 6.

Πέρα από τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει η παρουσία ενός καινούργιου πλαισίου σε ότι έχει σχέση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά, το επίπεδο άνεσης αλλά και το επίπεδο θορύβου υπάρχει εδώ και κάτι ακόμα: η δυνατότητα χρήσης της νέας γενιάς κινητήρων που εξελίσσει η Mazda. Οι οποίοι είναι εξακύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου σε σειρά. Ιδανικοί δηλαδή για ένα μοντέλο που θέλει να λογίζεται στα premium.

Tο σύνολο βενζίνης θα είναι 3,0 lt, θα διαθέτει την τεχνολογία SkyActiv-X της Mazda, θα συνδυάζεται και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα με παράλληλα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, ενώ η απόδοσή του θα είναι περίπου 350 PS. O diesel θα έχει περισσότερα cc, για την ακρίβεια 3.300, ενώ μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Τέλος, να πούμε πως κάποια στιγμή στη γκάμα θα προστεθεί και το CX-50, που θα είναι η κουπέ εκδοχή του CX-5.