Το Mazda RX-7 επιστρέφει στην παραγωγή… σε τεύχη


Μέρος του προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης της Mazda αποτελούν πλέον τα θρυλικά RX-7, για τα οποία η ιαπωνική φίρμα θα παράγει μια σειρά ανταλλακτικών.

  • 20/12/2020

Μπορεί η εποχή που η Mazda διέθετε στην γκάμα της καλλίγραμμα coupe με περιστροφικούς κινητήρες να ανήκει στο μακρινό παρελθόν, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι οι τυχεροί-άτυχοι ιδιοκτήτες των εμβληματικών RX-7 δεν θα έχουν την ευκαιρία να δεχθούν τη φροντίδα της ιαπωνικής φίρμας.

Η Mazda αποφάσισε να εντάξει τις δύο τελευταίες γενιές του αυτοκινήτου στο πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης ιστοριών οχημάτων παράγοντας για αυτά μια σειρά ανταλλακτικών.

Συνολικά θα κατασκευάζονται 91  κωδικοί ανταλλακτικών, εκ των οποίων οι 30 αφορούν στη γενιά FC και οι υπόλοιποι 61 στην FD. Μάλιστα, οι Ιάπωνες είναι διατεθειμένοι να επεκτείνουν την παραγωγή ανταλλακτικών για τα RX-7 με ακόμα περισσότερους κωδικούς ώστε να καταστήσουν τη συντήρησή τους πιο εύκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το heritage program της Mazda ιδρύθηκε το  2017 και αφορούσε στη συντήρηση της πρώτης  γενιάς του θρυλικού MX-5.

Ανάλογα προγράμματα τρέχουν στους περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτου, με τους Γερμανούς φυσικά να έχουν τον πρώτο λόγο διατηρώντας εδώ και χρόνια κέντρα αποκατάστασης ιστορικών αυτοκινήτων και εφοδιάζοντας τους ιδιοκτήτες των οχημάτων τους με ανταλλακτικά.