To μεγάλο comeback του Seat Toledo


Κάτι περισσότερο από πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Toledo στην γκάμα της Seat, βάζοντας στο στόχαστρό του αγορές όπως αυτές τις Ρωσίας και της Κίνας.

  • 10/2/2020

Το νέο Seat Leon αποτελεί ήδη γεγονός, ωστόσο, η μικρομεσαία γκάμα της ισπανικής φίρμας δεν έχει «κλείσει» καθώς οι Ισπανοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής τους στην ευρύτερη κατηγορία των sedan.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και το Toledo ενταχθεί και πάλι στην γκάμα της Seat, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσει το σχεδιαστικό και όχι μόνο παράδειγμα του νέου Leon, αξιοποιώντας την ούτως ή άλλως πλούσια κληρονομία του VW Group.

Πέρα από τους γνώριμους κινητήρες βενζίνης και diesel, το νέο Toledo αναμένεται να ενσωματώνει αρκετή τεχνολογία, κρίνοντας τουλάχιστον από τις εφαρμογές άνεσης, ασφάλειας και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας που συναντά κανείς στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του Leon.

Τώρα όσοι αναρωτιούνται για πιο λόγο οι άνθρωποι της Seat να συζητούν την επιστροφή του Toledo στις προθήκες τους, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε αγορές όπως εκείνη της Ρωσίας και της Κίνας, τα παντός τύπου και μεγέθους sedan διατηρούν το κοινό τους, γεγονός που έχει «αναγκάσει» αρκετούς κατασκευαστές να δημιουργήσουν προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα συγκεκριμένα καταναλωτικά πρότυπα.

Το παράδειγμα του Audi A3 Sedan αλλά και της Mercedes-Benz A-Class είναι χαρακτηριστικό μιας τάσης που θέλει τα αμαξώματος τριών όγκων να επιστρέφουν έστω και προσωρινά στις επάλξεις.