Το Μέλλον της Αυτοκίνησης! (VIDEOS)


 
O Βαγγέλης Πετράκης βρίσκεται στην Κίνα και σας μεταφέρει τον παλμό της μεγαλύτερης Παγκόσμια Διάσκεψης για το μέλλον της Αυτοκίνησης.
  • 13/11/2014

Αυτό είναι και το στίγμα ενός τετραημέρου γεμάτου τεχνολογία που οργάνωσε για δωδέκατη χρονιά η Michelin με αρωγούς μια πλειάδα εταιρειών από ολόκληρο το φάσμα της έννοιας «Αυτοκίνηση».

Από κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων μέχρι προμηθευτές εξαρτημάτων κι από συμβουλευτικές εταιρίες μέχρι εταιρίες ενέργειας, ηλεκτρονικών και logistics. Η κορυφαία αυτή συνάντηση έγινε σε μια τεράστια χώρα, με πιο τεράστια ακόμα δυναμική, την Κίνα. Αλλά και με τεράστια –ακόμα- προβλήματα σε περιβαλλοντικό επίπεδο που όμως «τρέχει» και δείχνει να προλαβαίνει τις εξελίξεις.

Να 'μαστε λοιπόν, το ελληνικό Car and Driver, ανάμεσα σε δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, καλεσμένοι της «Ελαστικά Μισελέν» στην Τσεντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα σε μια από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες πόλεις –σε όλα τα επίπεδα- να παρακολουθήσουμε τα πλάνα σχεδόν 250 εταιρειών καθώς και μια πλειάδα ειδικών επιστημόνων και πολιτικών προσωπικοτήτων για το πώς μπορεί η αυτοκίνηση –ιδιωτική και εμπορευματική- να γίνει πιο οικολογική, πιο ασφαλής, πιο απλοποιημένη, με χρήση λιγότερων πόρων αλλά –το σημαντικότερο- πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά πράξη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεματικά πάρκα για την πόλη του μέλλοντος, τον τρόπο κατασκευής αυτοκινήτων, τον τρόπο διαχείρισης εταιρικών στόλων. Επίσης workshops με θέματα από την διαχείριση του τομέα «αυτοκίνητο» σε χώρες με τουριστική βιομηχανία (εξαιρετικά ενδιαφέρον που αφορά σημαντικά την Ελλάδα), και test drives. Αλλά και αναλύσεις για τις γενικές τάσεις της χρήσης των αυτοκινήτων στην επόμενη 20ετία μέχρι και μέλλον των αγώνων υπό την αιγίδα της FIA παρόντος του Προέδρου της Jean Todt. Όλα αυτά εκπορεύονται από την «Πράσινη Βίβλο» την οποία εξέδωσε η Michelin με κατευθυντήριες λύσεις για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Σε ερώτηση μας προς τον πρόεδρο της Michelin, κ. Jean-Dominic Senard για το ποιες είναι οι προσδοκίες του για το Michelin Challenge Bibendum ανέφερε: «Η "Πράσινη Βίβλος" είναι μια σπουδαία αναφορά σε επίπεδο πληροφορίας. Οι λύσεις που προσφέρει είναι σημαντικές, θα έχουν τρομερό αντίκτυπο και νομίζω κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει. Και βέβαια πρέπει να πιέσουμε τις χώρες, προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης τους».