Το Mil-Spec Hummer H1 είναι ένα θηρίο ροπής με 1.356 Nm


Το βασικό στοιχείο της μετατροπής του Hummer της Mil-Mi είναι ο κινητήρας του, ο Duramax των 6.600 cc.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/7/2020

Το μέλλον της Hummer μπορεί να είναι ηλεκτρικό όμως από ότι φαίνεται και ειδικά στις ΗΠΑ κανείς δεν ξεχνά τα θρυλικά συμβατικά μοντέλα της μάρκας, που για αρκετά χρόνια κυριαρχούσαν, τουλάχιστον οπτικά, τόσο στους δημόσιους δρόμους όσο και στα πεδία μαχών σε ότι αφορά το H1.

To H1 που ήταν το πρώτο και το μεγαλύτερο και όπως δείχνουν τα πράγματα και το πιο γοητευτικό από τα συνολικά τρία που είχαν παρουσιαστεί. Λόγω μεγέθους, κοψιάς αλλά και δυνατοτήτων πέρα από την άσφαλτο, καθώς δεν σταματούσε κυριολεκτικά πουθενά.

Το τελευταίο ισχύει και με το παραπάνω για το Hummer H1 της εταιρείας βελτιώσεων Mil-Spec, η οποία έχει έδρα στο Michigan και όπως λέει και το όνομά της έχει αδυναμίας σε οτιδήποτε στρατιωτικό. Έτσι λοιπόν για το δικό της H1 χρησιμοποίησε το θηριώδη πετρελαιοκινητήρα Duramax των 6.600 cc, ο οποίος εδώ αποδίδει 507 PS και ακόμα πιο εντυπωσιακά 1.356 Nm. Που είναι ικανά να μετακινήσουν ακόμα και… βουνά.

Ο Duramax 6.6 φυσικά και δεν αντιμετωπίζει θέμα με το πραγματικά μεγάλο βάρος του H1, ενώ προκειμένου να καλυφθούν οι όσο να’ ναι μεγάλες του ανάγκες σε καύσιμο υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης ενός επιπλέον ρεζερβουάρ χωρητικότητας 113 λίτρων προκειμένου ο οδηγός να μην ψάχνει κάθε λίγο και λιγάκι πρατήριο. Η τιμή του Mil-Spec Hummer H1 είναι εξίσου μεγάλη με το αυτοκίνητο, μιας και ξεκινά από τις 300.000 ευρώ.