Το μονοθέσιο της BMW-Sauber του 2007 πωλείται


Αν θέλετε να νιώσετε από πρώτο χέρι τη μαγεία της Φόρμουλα 1 μπορείτε να αγοράστε το μονοθέσιο που πουλά η Sauber.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2019

Το σίγουρο είναι πως ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 δεν είναι διαθέσιμο κάθε μέρα προς πώληση. Κάθε άλλο, ενώ στο συγκεκριμένο χρηματιστήριο περιζήτητα είναι τα μονοθέσια εκείνα που σχετίζονται με θρύλους του σπορ όπως οι Ayrton Senna και Michael Schumacher, ενώ από πλευράς κατασκευαστών στην κορυφή βρίσκεται και εδώ η Scuderia Ferrari.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν πωλείται η Sauber του 2007, με επίσημη ονομασία F1.07-06B, την οποία έχουν οδηγήσει ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel, ο πάντα δημοφιλής Robert Kubica και ο Nick Heidfeld. Η ελβετική ομάδα πάντως δεν διευκρινίζει αν το συγκεκριμένο μονοθέσιο έχει τρέξει σε Grand Prix ή το χρησιμοποιούσαν στη εξέλιξη.

Αναφέρει όμως πως έχει όλα τα γνήσια στοιχεία, από το ρεζερβουάρ μέχρι το κιβώτιο και από τα φρένα μέχρι τα υδραυλικά, ενώ πολύ σημαντικό είναι πως το «πακέτο» περιλαμβάνει και το τιμόνι, που από μόνο του κοστίζει από 50 έως 100 χιλιάδες δολάρια.

Αυτό που δεν περιλαμβάνει όμως είναι ένα πανάκριβο στοιχείο, ο κινητήρας. Πρόκειται για το V8 των 2.400 cc που προμήθευε η BMW στην ελβετική ομάδας και η απόδοσή του ήταν γύρω στους 750 PS με ρυθμίσεις αγώνα. Αν πάντως ο υποψήφιος αγοραστής ενδιαφέρεται απλά να χρησιμοποιήσει το μονοθέσιο ως έκθεμα τότε ο κινητήρας πράγματι δεν χρειάζεται.