Το Mountiaq είναι ένα pickup της Skoda!


Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το νέο pickup των Τσέχων αλλά για την ώρα παραμένει ένα πρωτότυπο project.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/6/2019

Το Mountiaq είναι ένα και μοναδικό μοντέλο που κατασκεύασε μία ομάδα σπουδαστών της εκπαιδευτικής σχολής της Skoda στο Mlada Boleslav. Είναι ένα project το οποίο βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Kodiaq και αποτελεί το έκτο concept car που παρουσιάζει η μάρκα μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών.

Επενδύθηκαν πάνω από 2.000 ώρες εργασίας ώστε να μετατραπεί το μεγάλο SUV σε ένα ατρόμητο ημιφορτηγό με εμφατική εμφάνιση καθώς διαθέτει τονισμένους θόλους τροχών, μία μεγάλη σειρά LED στην οροφή, έξτρα εισαγωγή αέρα (snorkel), μπάρα και γάντζο μπροστά στην μάσκα, χαρακτηριστικά αλουμινένια καλύμματα κ.α. Ο κινητήρας είναι ένας δίλιτρος TSI με 190 ίππους όταν η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 100 mm (στα 290!) σε σχέση με το Kodiaq Scout.

Φυσικά το Mountiaq έχει και μια μεγάλη καρότσα. Σχεδιαστικά το εγχείρημα δείχνει κάπως περίεργο αφού τα πλανά της καρότσας είναι κάπως πιο ψηλά από ότι έχουμε συνηθίσει ενώ η πόρτα έχει την ονομασία της εταιρίας ψηλότερα. Έτσι και αλλιώς είναι εμφανές πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μετασκευασμένο Kodiaq με τον αέρα ενός «αγροτικού». Πάντως υπάρχουν και μερικά highlights όπως οι κρυφές θήκες στο πάτωμα της καρότσας που χωρούν διάφορα μικρά αντικείμενα.

Εντύπωση προκαλεί ο εσωτερικός φωτισμός της καρότσας καθώς και το «άπλωμα» ενός διχτυού συγκράτησης. Στο εσωτερικό υπάρχουν διάφορες πορτοκαλί λεπτομέρειες, ειδικό ψυγειάκι, ηχοσύστημα 2.000 watt με υπογούφερ, σπορ καθίσματα κ.α. που τονίζουν την διαφορετικότητα αυτού του Skoda. Λέτε να έφτασε η ώρα και ενός «αγροτικού» από τους Τσέχους;