Το μπλόκο του αίώνα! Αστυνομικές αρχές ακινητοποίησαν 45 supercars


Ένα κομβόι με 45 supercars ακινητοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις του Hong Kong με την… υποψία ότι συμμετείχαν σε αυτοσχέδιους αγώνες.

  • 24/2/2021

Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι δυνάμεις της τροχαίας προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν την κίνηση των αυτοκινήτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, στο μακρινό από κάθε άποψη Hong Kong οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα κομβόι από 45 supercars.

Η τοπική αστυνομία είχε ήδη λάβει γνώσει για τη συνάντηση των ιδιοκτητών υπεραυτοκινήτων και δεν άργησε να παρέμβει μετά τις πρώτες αναφορές για την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και τη διεξαγωγή αυτοσχέδιων αγώνων.

Μετά τον έλεγχο των αυτοκινήτων και των οδηγών, βεβαιώθηκαν όλες οι παραβάσεις πολλές από τις οποίες σχετίζονταν και με τις αναβαθμίσεις που είχαν δεχθεί τα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα ένα από τα Nissan GT-R απομακρύνθηκε με γερανό από το σημείο εξαιτίας των παράνομων βελτιώσεων που έφερε και σε εννέα ακόμα αυτοκίνητα αφαιρέθηκε η άδεια κυκλοφορίας μέχρι να αποκατασταθούν οι εργοστασιακές προδιαγραφές τους.

Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, στους δρόμους στο Hong Kong όπου οι νόμοι εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν φθηνές δικαιολογίες για να αποποιηθούν των ευθυνών τους.