Το μυστήριο με τον Stig – Έτσι κράτησε μυστική την ταυτότητά του για χρόνια (video)


Στο studio του Top Gear ο Stig εμφανιζόταν με μπαλακλάβα και δεν έβγαζε ποτέ το κράνος, ενώ στα εξωτερικά γυρίσματα άλλαζε ρούχα μέσα σε van για να μη δει κανείς το πρόσωπό του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The Stig - YouTube
  • 15/11/2023

Ο Ben Collins ήταν για 8 ολόκληρα χρόνια το πρόσωπο πίσω από το κράνος του Stig στο Top Gear. Ο Βρετανός μίλησε για το διάστημα που πέρασε στην εκπομπή, όπως και για το πώς κατάφερε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του, στον Ben Fowler, οικοδεσπότη του Road To Success Podcast.

Παρόλο που ξεκίνησε να αγωνίζεται σε σχετικά μεγάλη ηλικία, για τα δεδομένα του κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στα 18 του, κατάφερε να ανελιχθεί στη «σκάλα» προς την κορυφή. Βρέθηκε να συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία στις 24 ώρες του Le Mans με την Team Ascari, όταν λίγο καιρό αργότερα, ήρθε η ευκαιρία για το Top Gear.

Ο Collins ήθελε να είναι μέρος του franchise, είτε στο περιοδικό, είτε στην εκπομπή. Ο Andy Wilman, παραγωγός του show, έδωσε στον Βρετανό τα κλειδιά ενός Ford Focus, με το οποίο ολοκλήρωσε ένα δοκιμαστικό στη διάσημη -πλέον- πίστα, Dunsfold Aerodrome.

Παρόλο που ο Wilman δεν έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με την οδήγησή του, ο Collins έλαβε το τηλεφώνημα περίπου έναν μήνα αργότερα, με τον πρώτο να του ζητά να επιστρέψει στην πίστα. Εκεί, τον περίμενε η λευκή στολή του Stig.

Στα γυρίσματα στο studio, εκείνος εμφανιζόταν φορώντας μπαλακλάβα και δεν έβγαζε ποτέ το κράνος του. Στα εξωτερικά γυρίσματα, άλλαζε ρούχα μέσα σε ένα van, προκειμένου να κρατήσει την ταυτότητά του μυστική. Είχε δημιουργήσει μέχρι κι ψευδώνυμο για να κάνει κρατήσεις στα ξενοδοχεία, όταν ταξίδευε με την ομάδα του Top Gear. Το ψεύτικό του όνομα ήταν Richard Jameson, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, προέκυψε από τον συνδυασμό των Richard Hammond, James May και Jeremy Clarkson.

«Λάτρεψα κάθε στιγμή μου εκεί,» είπε στη συνέντευξη.

Όλα ξεκίνησαν να καταρρέουν όταν το BBC Radio Times δημοσίευσε ένα άρθρο που αποκάλυπτε το όνομα του Βρετανού που κρυβόταν πίσω από το κράνος του Stig. Έχοντας πλέον αποχωρήσει εδώ και καιρό από το Top Gear, διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouTube, Ben Collins Drives, όπου οδηγεί κάθε είδους αυτοκίνητο και μονοθέσιο. Πρόσφατα μάλιστα, οδήγησε το μοναδικό εξάτροχο μονοθέσιο που έχει κερδίσει αγώνα στην ιστορία της Formula 1

Δείτε τη συνέντευξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Stig οδήγησε μία ρουκέτα 1.234 PS και παραλίγο... να του φύγει το κράνος από το κεφάλι (video)

Δείτε τον Stig να οδηγεί μία θρυλική Porsche 962 Group C στο όριο (video)

Ο Stig «ξεζουμίζει» την BMW M3 Touring στο Nurburgring (video)