Ο Stig «ξεζουμίζει» την BMW M3 Touring στο Nurburgring (video)


Ο πρώην Stig, Ben Collins, μας κάνει μία βόλτα στην «Πράσινη Κόλαση» με τη νέα BMW M3 Touring, τον αντίπαλο των Audi RS4 Avant και Mercedes-AMG C63 Estate.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DRIVE TRIBE YOUTUBE
  • 17/11/2022

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ben Collins έχει υπηρετήσει ως Stig στη γνωστή εκπομπή του BBC, Top Gear, η αγάπη του για την αυτοκίνηση είναι δεδομένη. Η ταχύτητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Βρετανού, γεγονός που τον καθιστά τον τέλειο άνθρωπο για να δοκιμάσει τη νέα BMW M3 Touring, και μάλιστα σε μία τόσο ιστορική και εμβληματική πίστα, όπως είναι το Nurburgring

Μπορεί η BMW να έκανε δεκαετίες να λανσάρει μία Touring έκδοση για την M3, όμως με την κυκλοφορία των Audi RS4 Avant και Mercedes-AMG C63 Estate, η βαυαρική εταιρεία αντέδρασε αναλόγως. 

Ο Stig κάνει γύρους στη μικρή χάραξη της πίστας, αυτή που χρησιμοποιείται και στη Formula 1 δηλαδή, αποδεικνύοντας ότι η M3 Touring είναι τόσο ισχυρή, όσο και η M3 sedan. Το όχημα φέρει τον ίδιο τούρμπο εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L με την M3 Competition sedan και αποδίδει 510 PS και 650 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 280 km/h, κάνοντας τα 0-100 σε 3,6 sec. Ο κινητήρας συνοδεύεται αποκλειστικά από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 8 σχέσεις που διοχετεύει την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος M xDrive.

Κατά το πρώτο μέρος των δοκιμών, ο Collins εντυπωσιάζεται πολύ από την πρόσφυση που προσφέρει το όχημα όταν η κίνηση βρίσκεται σε όλους τους τροχούς, λέγοντας ότι η αίσθηση που αφήνει είναι αυτή ενός καθαρά αγωνιστικού αυτοκινήτου, με όλες τις προδιαγραφές που διαθέτουν αυτά. Στη συνέχεια, ο Collins επιλέγει τη λειτουργία της πίσω κίνησης, από την οποία μένει επίσης πολύ ευχαριστημένος, κυρίως λόγω των εντυπωσιακών drift που επιτρέπει.

Το συμπέρασμα του πρώηνStig για την BMW M3 Touring είναι ότι οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά από ταχύτητα, καθώς η Touring«δίνει ακριβώς την αίσθηση που πρέπει να δίνει μία M3,» σύμφωνα με τον Βρετανό.

Δείτε τον Ben Collins να κάνει βόλτες στο Nurburgring: