O Stig οδήγησε μία ρουκέτα 1.234 PS και παραλίγο... να του φύγει το κράνος από το κεφάλι (video)


Δείτε πως το Lucid Air Sapphire «έπεισε» τον Stig ότι είναι το πιο ισχυρό τετράθυρο sedan παραγωγής στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Lucid Motors - YouTube
  • 14/10/2023

Με 1.234 PS το Lucid Air Sapphire δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένα «τέρας» επιδόσεων. Ο Ben Collins, γνωστός κι ως Stig, είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει και ο ίδιος, οδηγώντας το πανίσχυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην πίστα Sonoma Raceway.

«Είναι ένα τέρας με τερατώδη ισχύ σε όλους τους τροχούς,» ήταν τα λόγια του Βρετανού για το δημιούργημα της Lucid. Πρόκειται για ένα όχημα που ζυγίζει πάνω από 2 τόνους, κι όμως ο Collins το χαρακτήρισε «επιδέξιο». Η ισχύς τού φάνηκε «φανταστική,» ενώ η επιτάχυνση «εκπληκτική». Ο πολύπειρος οδηγός ανέφερε ότι δυσκολευόταν να πιστέψει ότι οδηγεί ένα οικογενειακό sedan.

Η ηλεκτρική «ρουκέτα» ολοκλήρωσε έναν γύρο των 4.056 m σε μόλις 2:30 λεπτά, αποτελώντας μια αρκετά εντυπωσιακή επίδοση, αν λάβει κανείς υπόψιν το υψηλό βάρος του. Ο Collins τόνισε ότι τα δεδομένα ήταν «πολύ ισορροπημένα» πίσω από το τιμόνι.

Θυμίζουμε ότι στην «καρδιά» του μοντέλου κρύβεται ένα σύνολο από τρεις ηλεκτροκινητήρες, με την κίνηση να περνάει σε όλους τους τροχούς. Ο ένας ηλεκτροκινητήρας έχει τοποθετηθεί στον μπροστινό άξονα, ενώ οι άλλοι δύο σε καθέναν από τους πίσω τροχούς. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 330 km/h, ενώ το sprint των 0-100 km/h γίνεται σε μόλις 1,9 sec.

Εκτός από την αστείρευτη ισχύ, το Lucid Air Sapphire προσφέρει αυτονομία που αγγίζει έως και τα 687 km, κερδίζοντας κατά κράτος το Tesla Model S Plaid που μπορεί να διανύσει έως και 634 km με μία φόρτιση.

Δείτε το video με την εμπειρία του Stig...