Το νέο Audi A3 θα παρουσιαστεί επίσημα το Μάρτιο στη Γενεύη


Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για την εμφάνισή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης πριν από περίπου δύο με τρεις εβδομάδες αλλά τελικά θα δώσει στο παρόν σε αυτήν της Γενεύης. Το Μάρτιο που μας έρχεται και μόνο ως πεντάθυρο Sportback.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2019

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος για να εξελιχθεί και μια τρίθυρη έκδοση από τη στιγμή που οι πωλήσεις των συγκεκριμένων αμαξωμάτων στη μικρή- μεσαία κατηγορίας είναι ουσιαστικά μηδενικές. Για το ίδιο λόγο δεν θα υπάρχει ούτε κάμπριο, ενώ αντίθετα θα διατηρηθεί η λιμουζίνα κυρίως λόγω της δημοτικότητας των συγκεκριμένων εκδόσεων της Audi στην Κίνα.

Κρίνοντας από τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου A3 χωρίς καμουφλάζ η αισθητική του θα ακολουθεί τις γραμμές του μικρότερου Α1, με αποτέλεσμα το αμάξωμα του να είναι λιγότερο στρογγυλεμένο σε σχέση με αυτό του τρέχοντος μοντέλου. Και πιο αεροδυναμικό, ενώ για το εσωτερικό πρότυπο θα είναι τα άλλα καινούργια και αντίστοιχου μεγέθους μοντέλα της μάρκας, όπως το Q3. Όσο για τους χώρους θα είναι σαφώς μεγαλύτεροι σε σχέση με τώρα, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 410 λίτρα.

Η βάση του νέου Audi A3 θα είναι το πλαίσιο MQB του ομίλου, ενώ ενδιαφέρον είναι πως όλοι οι κινητήρες του θα είναι ήπια υβριδικοί με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V. Τα σύνολα βενζίνης θα είναι οι TFSI των 1.500 και 2.000 cc, αρχικά στις εκδόσεις τους των 150 και 190 PS, ενώ σίγουρα θα υπάρχει και diesel 2.000 cc. Στην πορεία θα προστεθεί και η plug-in υβριδική έκδοση e-tron.