Το νέο Audi RS3 θα έχει την τετρακίνηση του VW Golf R


Πιθανή είναι και μια έκδοση Performance, στην οποία ο εξαιρετικός πεντακύλινδρος των 2.500 cc θα φτάνει τους 450 ίππους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/1/2021

Παραδοσιακά τα Audi S3 και RS3 δεν έχουν την κλασική τετρακίνηση quattro της γερμανικής εταιρείας αλλά μια με συμπλέκτη Haldex. Ο λόγος είναι φυσικά ο μικρότερος διαθέσιμος χώρος σε σχέση με τα πιο μεγάλα μοντέλα της μάρκας και φυσικά και οι νέες γενιές ακολουθούν την ίδια λογική.

Τόσο το S3 που έχει ήδη παρουσιαστεί όσο και το κορυφαίο RS3 που αναμένεται, τόσο ως Sportback όσο και ως Sedan. Μάλιστα τα RS3 θα έχουν το σύστημα τετρακίνησης του κορυφαίου Golf, του R. Το οποίος έχει τη δυνατότητα torque vectoring, ενώ υπάρχει δυνατότητα κατανομής της ροπής τόσο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα όσο και μεταξύ των δύο πίσω τροχών.

Φυσικά δεν θα λείπει ούτε το Drift mode, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της AutoBild ο πεντακύλινδρος των 2.500 cc με το χαρακτηριστικό ήχο θα αποδίδει 420 PS και 500 Nm. Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με το μοντέλο της τρέχουσας ακόμα γενιάς η αύξηση είναι 20 ίπποι και 20 Nm, ενώ πολύ πιθανή είναι και μια έκδοση Performance με 450 PS.

Από πλευράς επιδόσεων το νέο Audi RS3, που θα έχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αναμένεται να είναι μερικά δέκατα πιο γρήγορο σε σχέση με τα 4,1 sec που χρειάζεται το νυν για το 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα μπορεί να ξεκλειδώσει και από τα 250 να ανέβει στα 280 km/h.