Το νέο Audi S3 Sportback θα έχει 310 άλογα!


Η νέα γενιά του A3 θα κάνει εκτός απροόπτου την πρεμιέρα της μαζί με το S3 Sportback στο σαλόνι της Γενεύης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/2/2020

Σε οργασμό από νέα μοντέλα βρίσκεται αυτή την περίοδο το VW Group αφού μετά τα κατά σειρά Skoda Scala, VW Golf και Seat Leon ετοιμάζει να αποκαλύψει και το premium μικρομεσαίο hatchback της Audi. Και σε μία επίδειξη ισχύος η γερμανική εταιρία δημοσίευσε τα πρώτα teaser του κορυφαίου -για την ώρα- S3.

Και όπως μπορούμε να διακρίνουμε πίσω από το καμουφλάζ υπάρχει η γνωστή συνταγή με τους σπορ προφυλακτήρες και την μεγάλη μάσκα μπροστά. Ξεχωρίζουν και οι προβολείς με την φωτεινή «εγκοπή» στο κάτω μέρος τους, ενώ πίσω δεσπόζουν οι διπλές απολήξεις τοποθετημένες στα άκρα.

Το νέο S3 Sportback θα έχει κάτω από το καπό του έναν δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει 310 PS και 400 Nm ροπής. Όπως σε κάθε γενιά του μοντέλου, έτσι και εδώ θα συνδυάζεται με μια εξελιγμένη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση και ενδιάμεσα θα μεσολαβεί για την μεταφορά της ροπής ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Στο εξελιγμένο πλαίσιο του νέου S3 Sportback θα παίζει μεγάλο ρόλο η διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου και κατανομής των τροχών κατά την πέδηση καθώς και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που θα παραμετροποιούνται ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης (Balanced, Dynamic, Comfort).