To νέο Citroen C4 Cactus θα είναι και ηλεκτροϋβριδικό


Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς crossover θα είναι το πρώτο μοντέλο της Citroen που θα έχει όλες τις εκδόσεις του ηλεκτροϋβριδικές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/11/2018

Το C4 Cactus μπορεί να ανανεώθηκε πριν από μερικούς μήνες αλλά σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα λανσαριστεί η νέα γενιά που θα έχει υβριδικές εκδόσεις με ήπια και πιο «βαριά» τεχνολογία. Μάλιστα θα υπάρξει και έκδοση μηδενικών ρύπων και μόνο με κίνηση από μπαταρίες, ενώ στόχος της Citroen μέχρι το 2025 είναι κάθε μοντέλο στην γκάμα της να έχει τουλάχιστον mild-hybrid τεχνολογία.

Το νέο C4 Cactus θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα CMP (Compact Modular Platform) του ομίλου που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μοντέλα και από του χρόνου στα νέα Opel Corsa και Peugeot 208. Η νέα αυτή πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ώστε να υποδέχεται συμβατικά συστήματα πρόωσης και καθαρά ηλεκτρικά με μπαταρίες.

Στο Παρίσι η Citroen είχε παρουσιάσει το υβριδικό C5 Aircross που θα λανσάρει αργότερα και προς τα τέλη του χρόνου. Για όσους θέλουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμη ένα χρόνο. Πάντως τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί στην Γενεύη μία concept ηλεκτρική εκδοχή του C5 Aircross με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης του πρώτου αιώνα Citroen.