To νέο Citroen C5 μάς κλείνει το μάτι (Video)


Ενόψει της πρεμιέρας του νέου Citroen C5, η γαλλική φίρμα θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τις πρώτες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του επιβλητικού σε διαστάσεις crossover.

  • 7/4/2021

Ναι, σωστά διαβάσατε. Το νέο Citroen C5 εγκαταλείπει οριστικά τη δοκιμασμένη συνταγή ενός καλοβαλμένου sedan και ενός πρακτικότατου station wagon υιοθετώντας τις αναλογίες και τον χαρακτήρα ενός τυπικού crossover.

To νέο Citroen C5 πρόκειται να αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα στις 12 Απριλίου, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή ωστόσο εμείς έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στις σχεδιαστικές προδιαγραφές του.

Αυτό χάρη σε ένα αινιγματικό βίντεο που έδωσαν οι Γάλλοι στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ορισμένα τμήματα του αμαξώματος και αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Στο σύντομο video μπορεί κανείς να παρατηρήσει τον ξεχωριστό σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων τόσο του μπροστινού όσο και του πίσω τμήματος, καθώς και την ιδιαίτερη γραμμή που ακολουθεί η οροφή του αμαξώματος.

Οι πρώτες εικόνες του νέο Citroen C5 απαντά και σε εκείνους που μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι η ναυαρχίδα της γαλλικής φίρμας δεν θα αποτελέσει τίποτα περισσότερο ένα C4 C-Cross σε μεγέθυνση.

Φυσικά και θα υπάρξουν ομοιότητες, σε μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της Citroen, αλλά και ουσιαστικές διαφορές που θα προκύψουν από την αλλαγή μεγέθους και προσανατολισμού.

Μην σας παραξενέψει, λοιπόν, αν το νέο Citroen C5 ακολουθήσει διαφορετικά ποιοτικά στάνταρ, μπαίνοντας στα… χωράφια της DS η οποία δεν έχει πείσει κανέναν ότι μπορεί να διατηρηθεί στη ζωή ακόμα και ως ένα brand που θα παράγει μόνον ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

Από το πάνω ράφι, αναμένονται να προέλθουν άλλωστε και οι επιλογές στα μηχανικά μέρη, ξεκινώντας από τους κινητήρες και καταλήγοντας στην ανάρτηση.

Ειδικότερα, στη βάση της γκάμας του αυτοκινήτου θα τοποθετηθούν οι κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,2 και 1,5 λίτρων αντιστοίχως, ενώ τη συνέχεια πρόκειται να δώσει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης του 1,6 λίτρου σε mild hybrid και plug-in hybrid διαμορφώσεις.