To νέο Cupra Leon θα έχει plug-in τεχνολογία


Η νέα γενιά Leon θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά και αργότερα θα πλαισιωθεί από την top εκδοχή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/4/2019

H οποία θα ακολουθεί την τάση της υβριδοποίησης και θα εντάσσεται ανάμεσα στα έξι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα που θα λανσάρει η Seat μέχρι το 2021. Ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρίας Luca de Meo έχει ήδη επιβεβαιώσει πως το Cupra Leon και το Cupra Formentor θα έχουν plug-in υβριδική τεχνολογία συνδυάζοντας σπορ οδήγηση υψηλών επιδόσεων με αθόρυβη κίνηση μηδενικών ρύπων.

Το νέο Cupra Leon θα προσφέρεται τόσο στην πεντάθυρη έκδοση όσο και στην estate για όσους θέλουν να συνδυάσουν την σπορ απόλαυση με την πρακτικότητα και τους μεγαλύτερους χώρους. Σχετικά με την διάταξη αυτή θα βασίζεται σε έναν δίλιτρο turbo βενζίνης που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και με συνολικά ισχύ στα 250 άλογα.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αλλά από την στιγμή που θα υπάρχει υβριδικό σύστημα με φόρτιση (plug-in) η μπαταρία θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 40-50 km και εκπομπή CO2 στα περίπου 50 g/km.

Το ίδιο plug-in σύστημα θα μπει και στο Formentor, ενώ αργότερα στα πλάνα της Cupra συμπεριλαμβάνεται και η παραγωγή σπορ αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Υπενθυμίζεται πως η Seat έχει ήδη ανακοινώσει το el-Born, το concept που θα βασιστεί το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο πάνω στην γνωστή πλατφόρμα MEB.