Το νέο Hyundai i10 στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019


Η ωρίμανση, εξέλιξη και βελτίωση σε όλους τους τομείς δεν κρύβονται για το κορεατικό αυτοκίνητο πόλης.

  • 8/11/2019

Με το νέο i10 η Hyundai συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση στην κατηγορία Α που ξεκίνησε με το Atos Prime για να συνεχίσει με την πρώτη γενιά του ομώνυμου μοντέλου.

Όπως ακριβώς  εκείνη η γενιά έφερε πολλές καινοτομίες, έτσι και το νέο Hyundai i10 έρχεται με αξιώσεις να κυριαρχήσει σε αυτή την κατηγορία. Πλέον βασικό του πλεονέκτημα δεν είναι μόνον οι value for money εξοπλιστικές εκδόσεις, αλλά και η σχεδίαση, ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά και οι χώροι μια και το μεταξόνιό του είναι εφάμιλλο μεγαλύτερων αυτοκινήτων.

Διαθέσιμο με δύο βενζινοκινητήρες στα 1.0 και 1.2 λίτρα με απόδοση 67 και 84 ίππους αντίστοιχα εξοπλίζεται με την ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας Hyundai SmartSense, με 6 αερόσακους, και πολλά ακόμη στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα πληρέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Η βασική έκδοση Fresh περιλαμβάνει τη σουίτα ασφαλείας Hyundai SmartSense, με 6 αερόσακους, Hill assist, σύστημα αυτόματης πέδησης, αναγνώρισης πεζών, προειδοποίησης απόσπασης της προσοχής του οδηγού, υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, εξοικονόμησης καυσίμου ISG (Idle stop and go) και E-call για άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, Cruise control, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και λεβιέ ταχυτήτων, air condition, συναγερμό και αυτόματη ενεργοποίηση φώτων.

H Style έρχεται να συμπληρώσει τον εξοπλισμό με μια μεγάλη οθόνη 8 ιντσών, με κάμερα οπισθοπορείας, Apple CarPlay, Android Auto και διάφορες άλλες λειτουργίες.

Οι υπόλοιπες εκδόσεις έχουν περισσότερα εξοπλιστικά και αισθητικά στοιχεία, στο επίπεδο αυτοκινήτων της πολυτελούς κατηγορίας.