Το νέο Hyundai i10 θα είναι τελείως διαφορετικό από το υπάρχον


Με νέο, πιο χαρακτηριστικό design και ανανεωμένο εσωτερικό το νέο mini της κορεάτικης εταιρείας αναμένεται περίπου σε 6 μήνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/6/2019

Στην Hyundai, μετά την ολοκλήρωση της γκάμας των  SUV της, η προσοχή στρέφεται στα μοντέλα της με συμβατικό αμάξωμα, με πρώτο και καλύτερο το i10. Καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του οποίου δοκιμάζονται ήδη εντατικά -μεταξύ άλλων περιοχών και στη Νότια Ισπανία. Και αυτό γιατί η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται να γίνει είτε προς τα τέλη του έτους είτε στις αρχές του επόμενου.

Από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής το νέο mini της Hyundai θα δείχνει και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ σε σχέση με το τρέχον μοντέλο. Η αλλαγή αυτή στις αναλογίες του αμαξώματος θα κάνει το καινούργιο i10 πιο σπορτίφ και δυναμικό, ενώ η εικόνα του αυτή θα ενισχύεται από τη μεγάλη εξαγωνική του μάσκα που θα προσδιορίζει το εμπρός του μέρος.

Πιο χαρακτηριστικό αναμένεται να είναι και το πίσω μέρος του, ενώ οι χώροι αναμένονται καλύτεροι σε σχέση με τους νυν. Παράλληλα στο εσωτερικό θα υπάρχουν και αισθητικές αλλαγές με την οθόνη του συστήματος infotainment να παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη σχεδίαση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τη γκάμα των κινητήρων. Σίγουρος θεωρείται ο τρικύλινδρος turbo των 1.000 cc, που σε άλλα μοντέλα της Hyundai αποδίδει είτε 100 είτε 120 PS. Η πρώτη εκδοχή του είναι και η πιο πιθανή.