Το νέο Hyundai Tucson είναι ένας επαναστάτης με αιτία


To σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του Hyundai Tucson πρόκειται να αποτελέσει η νέα γενιά του μικρομεσαίων διαστάσεων SUV της κορεατικής φίρμας η οποία αναμένεται να φέρει τη σχεδιαστική και όχι μόνο επανάσταση.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: KKS STUDIO
  • 18/5/2020

To Hyundai Tucson ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τέταρτη κατά σειρά γενιά του η οποία πρόκειται να είναι και η πλέον καθοριστική για την πορεία του κορεατικού SUV στο μέλλον.

Και αυτό γιατί το νέο Hyundai Tucson δεν θα θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν του αλλάζοντας επίπεδο στους πλέον κρίσιμους τομείς.

Ένας από αυτούς είναι ο σχεδιασμός των επιφανειών του αμαξώματος, ο οποίος θα ακολουθήσει μια διαφορετική, σαφώς πιο «επιθετική» λογική επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει την διαφοροποίηση του από τις μετριοπαθέστερες πρακτικές του παρελθόντος.

Κρίνοντας από το ψηφιακό δημιούργημα του KKS Studio, το νέο Hyundai Tucson θα αποκτήσει την εικόνα ενός φουτουριστικού αυτοκινήτου το οποία θα σπάει τα σχεδιαστικά στεγανά της κατηγορίας του.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος θα ανήκει στην κεντρική εισαγωγή αέρα, ενώ εξίσου «αιχμηρός» αναμένεται να είναι και ο σχεδιασμός του πίσω τμήματος, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα διαιρούμενα φωτιστικά σώματα.

Σε ότι αφορά στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος, τα αυστηρότερα γεωμετρικά σχήματα προσφέρουν έναν δυναμικότερο, αν όχι πιο αρρενωπό παρουσιαστικό.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το νέο Hyundai Tucson να εφοδιάζεται με τον νέο υπερτροφοδτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου, απόδοσης 160 ίππων, ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η προσθήκη στην γκάμα του υβριδικών ή ακόμα και ηλεκτρικών εκδόσεων, στα πρότυπα του μικρότερου σε διαστάσεις Kona.  

Το νέο Hyundai Tucson αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά εντός του 2022, αντικαθιστώντας τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου που μετρά στην παραγωγή πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμάζουμε το υβριδικό Hyundai Tucson 48V Hybrid που καταναλώνει μόλις 4,9 lt!