Το νέο Infiniti QX55 παραπέμπει στο παλαιότερο FX


Με το QX55 η Infiniti μπαίνει σε μια νέα εποχή σε ότι αφορά την εικόνα των SUV της, η οποία θυμίζει και το παρελθόν της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: INFINITI
  • 19/11/2020

Η Infiniti θέλει να ανανεώσει τη γκάμα των SUV της και το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι το QX55 που θα είναι διαθέσιμο στη Βόρειο Αμερική από την ερχόμενη άνοιξη. Χαρακτηριστικό της εμφάνισής του είναι οι έντονες καμπύλες του αμαξώματός του.

Η ιδιαίτερη διαμόρφωση της οροφής του που θυμίζει αψίδα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, μια συνειδητή αναφορά στο Infiniti FX 2003. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του προέδρου της εταιρείας Peyman Kargar, ο οποίος είπε πως «το QX55 μας γυρίζει πίσω, κοντά στη ψυχή της μάρκας μας».

Οι καμπύλες επεκτείνονται και στη μεγάλη μάσκα με την τρισδιάστατη διαμόρφωση του πλέγματός της, που του εξασφαλίζει αναγνωρισιμότητα. Εξίσου χαρακτηριστικό και το εσωτερικό του με τις δύο οθόνες στο κέντρο του ταμπλό. Η πάνω που έχει διαγώνιο 8,0 in είναι αυτή του συστήματος infotainment, ενώ από την κάτω, που είναι και μικρότερη -7,0 in- γίνονται διάφορες ρυθμίσεις.

Μεταξύ αυτών και για το σύστημα κλιματισμού. Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι φυσικά στάνταρ αλλά δεν υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση smartphone, ενώ υπάρχουν τρεις θύρες USB τύπου Α και μια τύπου C.

O κινητήρας του νέου Infiniti QX55 είναι ένας τετρακύλινδρος turbo 2.000 cc με μεταβλητή συμπίεση, ο οποίος αποδίδει 272 PS και 380 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT και τετρακίνηση. Υπό κανονικές συνθήκες κινητήριοι τροχοί είναι οι εμπρός, ενώ αν διαπιστωθεί ολίσθησή τους μέχρι και το 50% της ροπής καταλήγει στους πίσω.