Το νέο Jeep Grand Cherokee μπαίνει στην πρίζα (Video)


H plug-in υβριδική έκδοση του νέου Jeep Grand Cherokee δοκιμάζεται επί αμερικανικού εδάφους, εκθέτοντας τη σιλουέτα του στα αδιάκριτα βλέμματα.

  • 21/4/2021

Το παράδειγμα των μικρότερων και πιο προσιτών μοντέλων της Jeep πρόκειται να ακολουθήσει πολύ σύντομα το νέο Grand Cherokee προσθέτοντας στην γκάμα του μια plug-in υβριδική έκδοση.

Το Grand Cherokee αποτελεί τη δημοφιλέστερη πρόταση της Jeep στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η εξέλιξη μιας νέας έκδοσης δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Στην προκειμένη περίπτωση, το plug-in υβριδικό σύνολο με το οποίο θα εξοπλιστεί το νέο Jeep Grand Cherokee θα προέλθει από το ήδη γνωστό Wrangler 4xe, το οποίο συνδυάζει τη λειτουργεία ενός δίλιτρου κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το μικρότερο σε ισχύ ηλεκτρικό μοτέρ θα λειτουργεί ως υποβοήθηση του θερμικού κινητήρα, στα πρότυπα ενός ήπια υβριδικού συστήματος, ενώ ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας θα είναι εκείνος που θα κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα.

H συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 380 ίππους και τα 637 Nm ροπής, η οποία αν μη τι άλλο είναι αρκετή για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες επιδόσεις στο σωματώδες SUV.

Ωστόσο, αυτό που θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι η ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου, καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το plug-in υβριδικό Jeep Grand Cherokee θα εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας μεγαλύτερης των 13 kWh.

Στόχος των Αμερικανών είναι το plug-in υβριδικό Grand Cherokee να διανύει με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας αποστάσεις μεγαλύτερες των 50 χιλιομέτρων, γεγονός που με τη σειρά του θα εξασφαλίσει ένα ακόμα πιο «πράσινο» προφίλ και μια πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια που καταβάλλει η Jeep ώστε να προσαρμοστεί στους νέους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που εφαρμόζονται σε κάποιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής και φυσικά στην γηραιά ήπειρο.