Το νέο Kia Sportage αναδείχθηκε Women’s World Car of the Year 2022 στην κατηγορία Family SUV


Η κριτική επιτροπή που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ανακήρυξε τη νέα γενιά Kia Sportage ως το καλύτερο  οικογενειακό αυτοκίνητο στα βραβεία Women’s World Car of the Year (WWCOTY).

  • 18/2/2022

Το νέο Kia Sportage κέρδισε την κατηγορία «Family SUV» στα περίφημα βραβεία Women’s World Car of the Year (WWCOTY). Μια  κριτική επιτροπή 56 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 40 χώρες που  εξέτασε τα πιο σημαντικά οικογενειακά SUV που κυκλοφόρησαν το 2021, ψήφισε το Sportage, το οποίο απέσπασε επαίνους σε πολλούς τομείς ως το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο κερδίζοντας το πολυπόθητο βραβείο.

Το ολοκαίνουργιο Sportageδοκιμάστηκε  με άλλους 64 υποψήφιους  από την κριτική επιτροπή του WWCOTY σε έξι κατηγορίες: «Οικογενειακό SUV», «Urban Model», «Large Car», «Luxury SUV», «Performance Car» και «4X4». Το Sportage εντυπωσίασε τους κριτές με τον συνδυασμό καινοτομιών αιχμής στην ασφάλεια, την απολαυστική οδηγική εμπειρία, τα χαρακτηριστικά άνεσης, την τεχνολογία αιχμής, την κομψή και μοντέρνα σχεδίαση, την εντυπωσιακή απόδοση, το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.

Για πρώτη φορά, το ολοκαίνουργιο Sportage διαθέτει ευρωπαϊκό σχεδιασμό με αναλογίες που ταιριάζουν ιδανικά και ικανοποιούν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών. Η έξυπνη εσωτερική διάταξη του νέου Sportage έχει οδηγήσει σε κορυφαίο χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια της κατηγορίας για οικογενειακά ταξίδια, ενώ τα υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά οδήγησης και άνεσης διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες θα απολαμβάνουν μια άνετη και συνδεδεμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Η πέμπτη γενιά Sportage είναι διαθέσιμη με μια πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων που περιλαμβάνει 48V υβριδικά (MHEV), υβριδικά (HEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) σύνολα κινητήρων που προσφέρουν εξαιρετική οικονομία καυσίμου, χαμηλές εκπομπές ρύπων και στην έκδοση PHEV, ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης έως και 78 χλμ.

Η κριτική επιτροπή του WWCOTY θα δοκιμάσει τώρα το ολοκαίνουργιο Sportage και τους πέντε άλλους νικητές των κατηγοριών πριν αποκαλύψει το «Καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς» στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.