Το νέο Land Rover Discovery θα είναι premium


Το ολοκαίνουργιο Land Rover Discovery θα παρουσιαστεί του χρόνου και δεν θα έχει καμία σχέση με το κλασικό μοντέλο σε ότι αφορά την τοποθέτησή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/6/2019

Το Discovery της Land Rover δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα διαχρονικά, με το ιδιαίτερο στυλ, την απλοϊκότητα της κατασκευής του αλλά και τις δυνατότητές του. Φυσικά η αντικατάστασή του δεν είναι μια καθόλου εύκολη υπόθεση, ενώ έχει και στοιχεία πρόκλησης για όσους εμπλέκονται.

Η νέα γενιά του Discovery λοιπόν που θα παρουσιαστεί το 2020 και θα είναι και πάλι διαθέσιμο σε κοντή και μακριά έκδοση όπως ο προκάτοχός του θα αλλάξει ριζικά προσέγγιση και χαρακτήρας. Μετακινούμενο προς την κατηγορίας πολυτελείας.

Αισθητικά η εμφάνισή του θα αποτελεί ένα κράμα του κλασικού Discovery και του πρωτότυπου DC100 και θα χαρακτηρίζεται από μια κάθετη μάσκα με οριζόντιες γρίλιες και τετράγωνους προβολείς, καθώς και από μαύρες κολώνες προκειμένου να δημιουργείται η αίσθηση της αιρούμενης οροφής. Αυτοί που δεν θα υπάρχουν είναι οι κλασικές μεντεσέδες στις πόρτες.

Η βάση του θα είναι το ενισχυμένο πλαίσιο MLA που χρησιμοποιείται στα Range Rover Sport και Land Rover Discovery, γεγονός που θα του επιτρέπει να είναι σύμφωνο με τις διάφορες προδιαγραφές που ισχύουν ανά τον κόσμο.

Το εσωτερικό θα χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με την εταιρεία, από μια «premium ανθεκτικότητα», σε συνδυασμό με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό τόσο σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα όσο και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ αυτών και το ClearSight ground View που είδαμε στο νέο Evoque.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τα σύνολα βενζίνης και diesel των 2.000 cc της οικογένειας Ingenium της JLR, καθώς και το υβριδικό σύστημα πρόωσης του Range Rover Sport που αποδίδει 400 PS και μπορεί να καλύψει ηλεκτρικά μέχρι και 50 km. Κινητήριοι τροχοί θα είναι φυσικά και οι τέσσερις, ενώ η πίσω ανάρτηση θα είναι ανεξάρτητη.