Το νέο μικρό SUV της Volkswagen εντυπωσιάζει


Το VW Nivus θα μεταφέρει λίγη από τη σχεδιαστική εκκεντρικότητα του Αudi e-tron Sportback στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2019

Θα διαθέτει τις διαστάσεις του μέχρι σήμερα γνωστού VW T-Cross αξιοποιώντας ως βάση το πλαίσιο πάνω στο οποίο έχει δημιουργηθεί το VW Polo.

Πρόκειται για το Nivus, το νέο μικρό SUV της VW η ιδιαιτερότητα του οποίου έγκειται στον σχεδιασμό του. Ο τελευταίος θα ακολουθεί τα πρότυπα ενός coupe, θυμίζοντας έντονα τις εξεζητημένες προτάσεις του γερμανικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως το Audi e-tron Sportback.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του VW Nivus θα τοποθετηθούν τα γνώριμα κινητήρια σύνολα που μέχρι σήμερα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλη σχεδόν την γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Πρόκειται για τον τρικύλινδρο TSI κινητήρα του 1,0 λίτρου απόδοσης 95 και 115 ίππων καθώς και το τετρακύλινδρο σύνολο του 1,5 λίτρου σε εκδόσεις των 130 και των 150 ίππων.

Μιλώντας για ένα αστικών προδιαγραφών SUV, δεν προβλέπεται η τοποθέτηση συστήματος τετρακίνησης, ωστόσο, η ευρωπαϊκή εκδοχή του θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό κιβώτιο ή ημι-αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

H διάθεση του VW Nivus θα ξεκινήσει από την αμερικανική ήπειρο το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται το 2021 όπου και θα προσφέρεται στο επίπεδο τιμών του ήδη γνωστού VW T-Cross.