Το νέο Mitsubishi Space Star είναι ευέλικτο και οικονομικό


Μετά και την πρεμιέρα του στις Διεθνείς Εκθέσεις Αυτοκινήτου της Βιέννης και τον Βρυξελών, το νέο Mitsubushi Space Star είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του και στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • 27/1/2020
Έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με 653.065 πωλήσεις σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012 - Σεπτέμβριος 2019) εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη – το Space Star της MMC ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία cool αλλά λογική εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας Ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS.
 
Μετά το λανσάρισμά του στην Bangkok Motor Expo στις 28 Νοεμβρίου, 2019, το 2020 Space Star πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου των Βρυξελών και της Βιέννης τον Ιανουάριο 2020.
 
 
Κύρια χαρακτηριστικά της Νέας Γενιάς Space Star:
- Νέα εμπρός & πίσω σχεδίαση 
- Αναβαθμισμένο εσωτερικό – επενδύσεις & εξοπλισμός
- Νέα συστήματα ADAS 
- Βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου
- Προηγμένο σύστημα Smartphone-linked Display Audio (SDA) 
 
Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που αναπτύχθηκε για τα MY20 ASX και MY20 L200, ολόκληρο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μπροστά από το παρμπρίζ (καπό, φτερά, προφυλακτήρας, μάσκα, σύστημα φωτισμού – LED ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο) έχει ανασχεδιαστεί πλήρως με την φυσιογνωμία Dynamic Shield να αποτυπώνει μία αίσθηση κίνησης, προστασίας και ποιότητας κατασκευής.
 
Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, αυτό το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3.845 mm)
 
Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L. 
 
 
Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27). Πιο δυναμικό οπτικά, το 2020 Space Star ‘πατά’ σε νέες ζάντες αλουμινίου 15” με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού, γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από ποτέ.
 
Η νέα προσωπικότητα αναδεικνύεται με δύο νέα χρώματα: Sand Yellow metallic και White Diamond. Στο δεύτερο χρησιμοποιείται η νέα και εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία πολλαπλών στρωμάτων / υλικών που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Eclipse Cross (σε κόκκινο) το 2017 και, στη συνέχεια, στο L200 (σε λευκό) το 2019.
 
Η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η εξωτερική στιλιστική αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, που ανανεώθηκε σύμφωνα με σχόλια των πελατών. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν, οι νέες επενδύσεις, η αναδιάταξη μοχλοδιακοπτών & και η δημιουργία αποθηκευτικού χώρου κάτω από το ταμπλό.
Στα παραπάνω προσθέστε το αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο στο κάθισμα του οδηγού (έκδοση CVT μόνο) και τα ανασχεδιασμένα όργανα με carbon πρόσοψη και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις 
 
Μεγαλύτερη Ασφάλεια
 
Για το 2020, η Νέα Γενιά Space Star φέρνει ασφάλεια μεγάλου αυτοκινήτου στη μικρή κατηγορία, με χαρακτηριστικά Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) σπάνια για την κατηγορία A, όπως το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών, το Lane Departure Warning system (LDW), η αυτόματη λειτουργία της μεγάλης σκάλας και η κάμερα οπισθοπορείας.
 
Προτεραιότητα στην Απόδοση
 
Το ανανεωμένο Space Star εφοδιάζεται με τρίκυλινδρους βενζινοκινητήρες (1.0 L / 71 ps / 88 Nm και 1.2 L / 80 ps / 106 Nm) με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi Motors και σύστημα Auto Stop & Go (ανάλογα με το μοντέλο).
 
Ανάλογα με την έκδοση υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στο  5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τη νέα κλιμάκωση και το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων INVECS-III CVT που συνδυάζεται με τον κινητήρα του 1,2 λίτρου.