Το νέο μοντέλο της Wiesmann θα έχει τον κινητήρα της BMW M5


Για τις μικρές εταιρείες οι συνεργασίες με μεγάλους κατασκευαστές είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ύπαρξή τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/9/2019

Η Wiesmann, η μικρή γερμανική εταιρεία των χειροποίητων αυτοκινήτων -μέχρι στιγμής τα πιο πολλά ήταν roadster, θα επιστρέψει στο προσκήνιο με ένα νέο μοντέλο. Το οποίο προς το παρόν ονομάζεται Project Gecko, θα αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού MF5 και θα κατασκευάζεται στο αρχικό εργοστάσιο της μάρκας στη γερμανική πόλη Dülmen.

Η εμφάνισή του θα είναι, όπως είπαμε, η εξέλιξη του ρετρό στυλ των μοντέλων της εταιρείας, η βάση θα είναι ένα ολοκαίνουργιο ελαφρύ πλαίσιο, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη θα συνεχιστεί η συνεργασία της με τη BMW.

Έτσι λοιπόν ο κινητήρας θα είναι ο V8 των 4.400 cc της Μ5 καθώς και των άλλων μεγάλων μοντέλων της Μ Division. Στην περίπτωση του καινούργιο Wiesmann ο V8 με τα διπλά turbο θα είναι μεν τοποθετημένος μπροστά αλλά και μετατοπισμένος προς το κέντρο του αμαξώματος. Κινητήριοι τροχοί θα είναι οι πίσω και η ροπή θα φτάνει σε αυτούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου που χρησιμοποιείται και στην Μ5.  

Από τη BMW θα προέρχονται και τα ηλεκτρικά συστήματα, ενώ το Project Gecko θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές προκειμένου να μπορεί να πωλείται σε όλες τις μεγάλες αγορές. Η παρουσία του αναμένεται κατά τη διάρκεια του 2020.