Το νέο Nissan Qashqai σε έκδοση NISMO


Το νέο Nissan Qashqai βρίσκεται προ των πυλών της ευρωπαϊκής αγοράς και ήδη κάποιο ονειρεύονται τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων του ιαπωνικού crossover.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.:Χ-ΤΟΜΙ Design
  • 26/2/2021

To Nissan Qashqai έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων ως εκείνη η πρόταση που έβγαλε από την αφάνεια την κατηγορία την crossovers αλλάζοντας την πορεία την ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ιαπωνική πρόταση κατέκτησε ουκ ολίγες φορές την κορυφή και αυτό αναμένεται να συμβεί και με την τρίτη κατά σειρά γενιά του, η οποία στα τέλη της άνοιξης θα βρίσκεται ανάμεσά μας.

Με αφορμή ωστόσο την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Nissan Qashqai πριν από λίγα εικοσιτετράωρα δεν είναι λίγοι εκείνου που ονειρεύονται όσα δεν τόλμησαν οι προηγούμενες γενιές του.

Τι μπορεί να είναι αυτό; Φυσικά μια έκδοση υψηλών επιδόσεων η οποία θα φέρει την υπογραφή της NISMO, ακολουθώντας το παράδειγμα των αντίστοιχων διαμορφώσεων του Nissan Juke.

Πόσο πιθανό είναι αυτό να συμβεί; Με δεδομένο ότι το Nissan Qashqai δεν διεκδίκησε ποτέ στο παρελθόν τον ρόλο ενός «καυτού» crossover μειώνει σημαντικά τις ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, με δεδομένο ωστόσο ότι ο ανταγωνισμός έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις –χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των VW T-Roc R και Tiguan R δεν θα μπορούσε κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο το νέο Nissan Qashqai να αναζητήσει την τύχη του και σε αυτά τα ύψη ισχύος.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μια εξοπλιστική έκδοση με τα χαρακτηριστικά NISMO θα ήταν αρκετή για να απογειώσει τη λίμπιντο των φανατικών οπαδών του αυτοκινήτου και να κλείσει το μάτι σε εκείνους που θεωρούσαν το Nissan Qashqai μια πολυφορεμένη επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση το δημιούργημα της X-TOMI Design αποκαλύπτει μια διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου, το οποίο έχει ήδη κλέψει καρδιές.