Το νέο Opel Insignia ίσως γίνει crossover


Kανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη μόδα των SUV-Crossover ούτε καν τα πιο κλασικά sedan της ευρωπαϊκής αγοράς.

  • 22/12/2019

Μπορεί το facelift του Insignia να έγινε μόλις πριν λίγο καιρό, όμως στα κεντρικά της εταιρίας έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα. Μία ημέρα που θέλει τα sedan να μειώνουν διαρκώς το ποσοστό τους και τα SUV κάθε μορφής να κυριαρχούν.

Το νέο μοντέλο αναμένεται μετά το 2022 και όπως λένε κάποιες φήμες ίσως πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο, και να γίνει ένα crossover. 

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας υποστηρίζουν οτι θα είναι η μεγαλύτερη μεταμόρφωση σε μοντέλο της εταιρίας, καθώς θα αποτελεί μία μίξη μεταξύ SUV και MPV, κάτι περίπου σαν το Renault Espace.

Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ΕΜΡ2 της PSA που θα του επιτρέψει να μεγαλώσει σε μέγεθος και να έχει περισσότερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία βρίσκεται ήδη κάτω από το Grandland X έχει και την δυνατότητα να δεχθεί ηλεκτροκίνηση αλλά και κάποια διάταξη για plug-in υβριδικό σύστημα.

Οι πωλήσεις του Insignia έχουν μειωθεί από τις 137.714 μονάδες το 2009 σε μόλις 67.424 για πέρσι, ενώ στο πρώτο 10μηνο του 2019 οι πωλήσεις του είναι περιορισμένες στις 33.943 μονάδες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και το εξίσου σε πτώση VW Passat καταφέρνει μέσα στο πρώτο 10μηνο του 2019 να αντέχει, έχοντας φθάσει τις 100.389 μονάδες.