Το νέο Opel Mokka θα είναι έτοιμο προς τα τέλη του 2019


Ριζικές θα είναι οι αλλαγές για το μεσαίο SUV της Opel, μιας και θα βασίζεται σε νέο πλαίσιο, θα είναι και ηλεκτρικό αλλά όχι και τετρακίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/1/2019

Στον όμιλο της PSA και πιο συγκεκριμένα στη γερμανική μάρκα του, την Opel, προχωρούν εντατικά με την εξέλιξη του διαδόχου του πιο hard core SUV της γκάμας τους, του Mokka X. Το οποίο δοκιμάζεται εντατικά και έντονα καμουφλαρισμένο σε διάφορα μέρη του πλανήτη προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμο προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Γεγονός είναι πως αρχικά οι επικεφαλής των PSA και Opel έκαναν κάποιες σκέψεις να διατηρηθεί το υπάρχον πλαίσιο του Mokka X, που βέβαια προέρχεται από την εποχή που η γερμανική εταιρεία ανήκε στη GM. Στην πορεία οι σκέψεις αυτές απορρίφθηκαν για δύο βασικούς λόγους: το υπερβολικά υψηλό βάρος του πλαισίου και την αδυναμία του να υποστηρίξει οποιαδήποτε μορφή εξηλεκτρισμού.

Έτσι λοιπόν το καινούργιο Mokka X -θα δούμε αν αυτή θα εξακολουθεί να είναι η επωνυμία του- θα χρησιμοποιήσει το νέο πλαίσιο που έχει ήδη παρουσιαστεί στο DS3 Crossback και θα αποτελεί τη βάση τόσο για το νέο Peugeot 208 όσο και για το καινούργιο Corsa.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το νέο SUV της Opel θα είναι ελάχιστα πιο μεγάλο σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά -οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 χιλιοστά που όλα θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη πιο άνετων χώρων για τους επιβάτες. Επίσης η ύπαρξη μιας ηλεκτρικής έκδοσης θεωρείται βέβαιη, ενώ αντίθετα απίθανη θα είναι η παρουσία μιας τετρακίνητης, όπως συμβαίνει σήμερα, στη γκάμα.