Το νέο Peugeot 208 δεν θα έχει τρίθυρη έκδοση


ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΘΥΡΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ. Η PEUGEOT ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/4/2018

H νέα γενιά του επιτυχημένου super mini της Peugeot αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Η βάση του θα είναι το νέο πλαίσιο CMP που θα επιτρέψει αφενός τη μείωση του βάρους παρά τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και αφετέρου την αύξηση του μεταξονίου. Που θα οδηγήσει σε πιο άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Παράλληλα η Peugeot θα ακολουθήσει και την τάση που θέλει τα σύγχρονα super mini να είναι αποκλειστικά πεντάθυρα. Κάτι που έχουν κάνει ήδη αρκετές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η VW και η Seat, η Citroen με το C3 αλλά και η Kia με το Ceed. Ο λόγος είναι πως οι πωλήσεις των τρίθυρων εκδόσεων έχουν πρακτικά μηδενιστεί.

Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της αντίστοιχης έκδοσης της τρέχουσας γενιά του 208. Ήδη σε κάποιες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Ολλανδία και η Γερμανία, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως πεντάθυρο, ενώ οι αντιπρόσωποι δεν δέχονται πλέον παραγγελίες. Έτσι το μοναδικό πλέον τρίθυρο Peugeot θα είναι ουσιαστικά το μικρότερο όλων, το 108.

Το νέο 208 θα χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής τους, ενώ πιθανές είναι τόσο μια ήπια υβριδική έκδοση όσο και μια πλήρως ηλεκτρική. Στο ίδιο πλαίσιο (CMP) θα βασίζεται και η νέα γενιά του Opel Corsa, που επίσης αναμένεται το 2019.