Το νέο Peugeot 308 θα φτάνει έως τα 300 άλογα!


Η νέα γενιά του δημοφιλούς hatchback αναμένεται να παρουσιαστεί τέλη του 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/5/2020

Στην τωρινή του γενιά το Peugeot 308 έχει πλέον συμπληρώσει αρκετά χρόνια παρουσίας στους δρόμους και παρόλα αυτά η διαχρονική του σχεδίαση του επιτρέπει να στέκεται επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό. Ωστόσο, το διάδοχο μοντέλο δεν μπορεί να καθυστερήσει πέρα από το 2022 αφού ήδη στην κατηγορία έχει κάνει την εμφάνισή του το νέο Golf, το νέο Leon και από τα τέλη του έτους το νέο Citroen C4, δίχως να ξεχνάμε τα Ford Focus, Toyota Corolla κ.α.

Σχεδιαστικά θα ήταν μάλλον περιττό να πούμε πως το νέο 308 θα υιοθετεί το στιλ του Peugeot 208 ξεχωρίζοντας από την δυναμική μάσκα με την κάθετη γρίλια (όπως φαίνεται και στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες). Οι διαστάσεις του αμαξώματος θα κυμανθούν στα περίπου ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου, ενώ το εσωτερικό θα αποτελέσει μια μετεξέλιξη του γνωστού i-cockpit που θα προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότας.

Την βάση για το νέο Peugeot 308 θα αποτελέσει μία ανανεωμένη εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα επιτρέψει την ύπαρξη εξηλεκτρισμένων εκδόσεων με αποκορύφωμα μια PHEV. Αυτή η plug-in υβριδική έκδοση θα συνδυάζει έναν turbo κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ θα υπάρχει και τετρακίνητη εκδοχή με την προσθήκη ενός δεύτερου μοτέρ στον πίσω άξονα.

Στην top υβριδική εκδοχή του το 308 θα αποδίδει περίπου 300 άλογα και θα εντάσσεται στην γκάμα των εκδόσεων Peugeot Sport Engineered (PSE) πετώντας το γάντι σε μοντέλα όπως το VW Golf R. Φυσικά στην φαρέτρα του γαλλικού μικρομεσαίου θα υπάρχουν οι εξαιρετικοί τρικύλινδροι 1.2 PureTech όπως και τουλάχιστον μία diesel έκδοση (την 1.5 BlueHDi όπως και τις μεγαλύτερες δίλιτρες).

Επίσης υπάρχουν φήμες και για την παραγωγή μίας crossover εκδοχής του 308 που θα τοποθετείται ανάμεσα στα 2008 και 3008 και θα αντιμετωπίσει ανάλογες εκδόσεις (από την Mercedes GLA έως το Toyota Corolla Cross).