To νέο Renault Arkana έρχεται στην Ευρώπη και εντυπωσιάζει!


To Arkana θα διευρύνει την SUV γκάμα της Renault ως μια πιο σπορ και κομψή πρόταση με κουπέ στιλ. Διαθέσιμο μέσα στο 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 23/9/2020

Το Arkana είχε αρχικά προγραμματισθεί να κυκλοφορεί εκτός Ευρώπης (στην Ρωσία από πέρυσι) αλλά μετά από τις απαραίτητες αναβαθμίσεις έβγαλε διαβατήριο για τις σχετικές αγορές (όπως και για την ελληνική). Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει από το κουπέ SUV σχήμα που διαμορφώνει η κλίση της οροφής προς τα πίσω με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 4.568 mm και το ύψος τα 1.571 mm.

Βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-B το Arkana προσφέρει άνετους χώρους για έως πέντε επιβάτες και 513 lt για τις αποσκευές. Το ταμπλό ακολουθεί το σύγχρονο σχεδιαστικό πρότυπο της εταιρίας με την κάθετή αλά tablet οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και μέγιστη διάσταση τις 9,3’’. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων.

Η γκάμα περιλαμβάνει δύο εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα της Renault. Το βασικό διαθέτει τον τετρακύλινδρο 1.3 TCe με ήπιο υβριδικό σύστημα που αποδίδει 140 PS και στην ισχυρότερη εκδοχή του 160 PS. Και στις δύο περιπτώσεις το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC είναι στάνταρ τονίζοντας τον σικ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

H υβριδική έκδοση E-Tech προέρχεται από το νέο Clio και συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα στα 1.600 cc με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα ως μίζα/ γεννήτρια και ένα ενσωματωμένο στο κιβώτιο) με συνδυασμένη ισχύ στα 140 PS. Μία μπαταρία 1,2 kWh αποτελεί βασικό στοιχείο της υβριδικής διάταξης με χαρακτηριστικά ανάκτησης ενέργειας με μείωση κατανάλωσης έως 40% σε αστικό περιβάλλον και συμμετοχή της ηλεκτροκίνησης έως 80% των μετακινήσεων.