Το νέο Skoda Kushaq κλείνει το μάτι στην Ευρώπη


Η Skoda επεκτείνεται συνεχώς στην αγορά των crossovers λανσάροντας στη μακρινή Ινδία το αστικών διαστάσεων και προδιαγραφώ Kushaq.

  • 19/3/2021

Μετά το Kamiq GT και το Kodiaq GT που λανσαρίστηκαν ήδη στην Κίνα, η Skoda παρουσιάζει ένα ακόμα crossover, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την ινδική αγορά.

Ο λόγος για το νέο Kushaq, το οποίο αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου «Vision IN concept», που είχαμε δει ένα περίπου χρόνο πριν.

Με μήκος 4.221 χιλιοστά, πλάτος 1.760 χιλιοστά και ύψος 1.612 χιλιοστά, το νέο μοντέλο της Skoda θα είναι ελάχιστα πιο κοντό και στενό, αλλά πιο ψηλό σε διαστάσεις, σε σχέση με το Kamiq, που πωλείται στην Ευρώπη.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις συνθήκες των δρόμων της Ινδίας, οι οποίες είναι πιο σκληρές.

Όπως θα αναμέναμε, οι χώροι στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα γενναιόδωροι, μια και το μεταξόνιο που αγγίζει τα 2.651 χιλιοστά είναι από τα μακρύτερα της κατηγορίας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μόνο για τα μικροαντικείμενα, η χωρητικότητα φτάνει συνολικά τα 26,2 λίτρα.

Ο εξοπλισμός του νέου μοντέλου ανάλογα με την έκδοση, θα προσφέρει 16αρες ή 17άρες ζάντες αλουμινίου, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, φωτιστικά σώματα LED, σύστημα ψυχαγωγίας, αλλά και ηχοσύστημα με subwoofer.    

Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, οι επιλογές του αγοραστή θα είναι μεταξύ ενός 1.000άρη υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα με 115 ίππους και 175 Nm που θα συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ή του ισχυρότερου 4κύλινδρου των 1,5 λίτρων με μέγιστη απόδοση 150 ίππων και 250 Nm ροπής.

Στην περίπτωση αυτή το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι είτε μηχανικό έξι σχέσεων είτε αυτόματο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Οι παραγγελίες του νέου Skoda Kushaq, το οποίο θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο ξεκινούν τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ  προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα διατεθεί και στην Ευρώπη.