To νέο Skoda Superb αποκαλύφθηκε


Με plug-in υβριδική έκδοση και μια σειρά αισθητικών και εξοπλιστικών αναβαθμίσεων επιστρέφει το Skoda Superb στην ευρωπαϊκή αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/5/2019

Στην ηλεκτροκίνηση ενέδωσε η ναυαρχίδα της Skoda, αποκτώντας με αφορμή τη σχεδιαστική και εξοπλιστική επικαιροποίησή της, την πρώτη plug-in υβριδική έκδοση στην ιστορία της.

Η τελευταία συνδυάζει τη λειτουργία ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρου με εκείνη ενός ηλεκτρικού μοτέρ, αποδίδοντας 218 ίππους.

Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, ενώ η μπαταρίες ιόντων-λιθίου μεγέθους 13 kWh είναι από μόνες τους αρκετές ώστε να χαρίσουν μια “ηλεκτρική” αυτονομία 55 χιλιομέτρων.

Πέρα από την plug-in υβριδική έκδοση, το ανανεωμένο Skoda Superb θα προσφέρεται με τους γνώριμους TSI βενζινοκινητήρες των 1,5 και 2,0 λίτρων, ξεκινώντας από τους 150 ίππους και φτάνοντας τους 272.

Αντιστοίχως, στην πετρελαιοκίνητη γκάμα της τσεχικής ναυαρχίδας συναντάμε το τετρακύλινδρο σύνολο του 1,6 λίτρου με απόδοση 120 ίππους και το δίλιτρο κινητήρα σε εκδόσεις των 150 και των 190 ίππων.

Στις περιορισμένης έκτασης παρεμβάσεις που δέχθηκαν οι επιφάνειες αμαξώματος του Skoda Superb, προσθέστε και τα νέα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που εντάχθηκαν στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου με σκοπό να αναδείξουν την τεχνολογική και όχι μόνο επάρκειά του.

Τέλος, οι εξοπλιστικές γραμμές Sportline και L&K ενισχύουν τη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του επιβλητικού Skoda που θα συνεχίσει να διατίθεται σε sedan και station wagon εκδόσεις.