Το νέο Subaru Outback έρχεται Ευρώπη!


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και έχοντας υποστεί κάποιες επεμβάσεις, το Subaru Outback ξεκινά τις πωλήσεις του στην Ευρώπη.

  • 29/3/2021

Την εμπορική του πορεία ξεκινά στην ευρωπαϊκή αγορά το η έκτη κατά σειρά γενιά του Subaru Outback. Το ιαπωνικό μοντέλο κυκλοφορεί ήδη στη Βόρεια Αμερική θα διαφέρει ουσιαστικά, μόνο στα μηχανικά μέρη.

Αν και το Subaru Outback αμερικάνικων προδιαγραφών προσφέρεται προαιρετικά με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,4 λίτρων με ισχύ 260 ίππους, ο Ευρωπαίος ξάδελφος θα εξοπλίζεται με ένα νέο κατά 90%, σύμφωνα με την εταιρεία, ατμοσφαιρικό boxer μοτέρ (υψηλότερης συμπίεσης) 2,5 λίτρων που θα αποδίδει 180 ίππους.

Η ευρωπαϊκή έκδοση, του στάνταρ τετρακίνητου Outback, θα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), το οποίο μιμείται την κλιμάκωση ενός αυτόματου σασμάν με οκτώ σχέσεις.

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι υψηλότερη σε σχέση με το παρελθόν, η καμπίνα πιο ευρύχωρη και η ηχομόνωση βελτιωμένη. Εξαιτίας δε, της πλατφόρμας SGP (Subaru Global Platform), στην οποία και βασίζεται, οι κατασκευαστές υπόσχονται και μεγαλύτερη ακαμψία του πλαισίου κατά του 50%.     

Την ώρα όμως που η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Subaru Outback, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού αναμένεται να κυκλοφορήσει μία νέα πιο σκληροπυρηνική έκδοση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαφορές θα εντοπίζεται στο μεγαλύτερο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, τη διαφορετική ανάρτηση, το αγριεμένο παρουσιαστικό και γενικότερα τη βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, όσο αφορά τις ικανότητες στην εκτός δρόμου χρήση. Σχέδια, προς το παρόν, για εισαγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης στην Ευρώπη δεν υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.